Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

168 gasten online

Nick van der Velden opnieuw opgenomen in AD Elftal van de Week

Van der Velden: "Ik denk dat ik maar door moet gaan met kinderen maken"

Op voorhand zullen er maar weinig supporters zijn geweest die in Nick van der Velden één van de beste aankopen van dit seizoen zagen. De routinier behoort echter wekelijks tot de uitblinkers bij FC Groningen en ziet zijn optreden in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk beloond met een nominatie in het AD Elftal van de Week! Ook vorige week veroverde hij al een plekje in dit eliteteam, en alleen PSV-keeper Jeroen Zoet kan hem dat nazeggen.

Van der Velden werd gisteren ook al tot Essent Man of the Match gekroond, en in onze eigen fcgonline man-of-the-match verkiezing staat hij in de tussenstand met 35,6% van de tot nu toe 946 uitgebrachte stemmen eveneens op een eerste plaats.

 

In de Groningse binnenstad zullen we hem de komende jaren niet meer aantreffen. Hij heeft binnen 14 maanden twee wolken van dochters gekregen (Zoë Summer en Summer Jezz), en de gezinsuitbreiding smaakt hem naar meer: "Ik ben ongelooflijk gelukkig, denk dat ik dat ook uitstraal op het veld. Ik geloof wel in dat totale mensprincipe van Van Gaal. Toen mijn eerste kindje werd geboren ging het ook draaien. Ik denk dat ik maar door moet gaan met kinderen maken", zo liet hij lachend in een vraaggesprek met het Dagblad van het Noorden optekenen. 

 

Ook Género Zeefuik plukt de vruchten van de aanwezigheid van Nick van der Velden in de selectie van FC Groningen. Beide mannen kennen elkaar al jarenlang, o.a. uit hun tijd bij N.E.C. Van der Velden zegt in het DvhN dat hij Zeefuik een zetje in de rug heeft kunnen geven toen het minder ging. Nick: "Hij scoort nu aan de lopende band, is belangrijk voor ons. Dat gun ik hem van harte."

 

Zowel Nick van der Velden als Género Zeefuik hebben tot nu toe overigens drie maal gescoord voor FC Groningen en zijn daarmee gedeeld topscorer.

 

AD Elftal van de Week van afgelopen weekeinde

 

AD Elftal van de Week van de vorige speelronde

 

Nick van der Velden heeft ook oog voor de jongere, nog onervaren spelers

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.