Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

498 gasten online

Schikkingsvoorstel aanklager: één wedstrijd schorsing voor Johan Kappelhof

UPDATE: FC Groningen en Johan Kappelhof accepteren schikkingsvoorstel

Zoals we al hadden verwacht is er uit de wondere wereld van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing voor Johan Kappelhof gerold. Kappelhof ontving gisteren van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer voor een licht duwtje zonder pardon de rode kaart. FC Groningen kan dit voorstel naast zich neerleggen, maar de kans dat de tuchtcommissie dan een zwaardere sanctie oplegt voor de onschuldige actie van de verdediger, waarvan er elke wedstrijd tientallen te bewonderen zijn, is dan aanwezig. Kappelhof ontving al eerder een rode kaart (op 4 maart 2012 kreeg hij in de uitwedstrijd bij Feyenoord van Jack van Hulten twee gele kaarten), en los van beide rode kaarten daarvan toucheerde de verdediger in 57 wedstrijden nog eens 12 gele kaarten.

 

UPDATE: FC Groningen en Johan Kappelhof accepteren schikkingsvoorstel

FC Groningen heeft op de clubsite gecommuniceerd dat club en speler akkoord gaan met het schikkingsvoorstel. Johan Kappelhof is zondag in de thuiswedstrijd tegen AZ derhalve geschorst.

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

 

In Zeist sta je dan al snel op de zwarte lijst der recidivisten. We nemen dan ook aan dat FC Groningen en Johan Kappelhof het schikkingsvoorstel tandenknarsend zullen accepteren. In dat geval gaat de thuiswedstrijd tegen AZ zondag aan de neus van Kappelhof voorbij. 

 

FC Groningen en Johan Kappelhof hebben vanmiddag tot 16:00 uur de tijd om op het schikkingsvoorstel te reageren. De motivatie voor de rode kaart was overigens de volgende: het (met fysieke middelen) op onreglementaire wijze ontnemen van een scoringskans.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.