Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

158 gasten online

"ajax kan Marco Bizot voor gelimiteerd transferbedrag terughalen naar Amsterdam"

Stand van zaken dinsdag 1 oktober 2013:

Naar nu pas bekend is geworden is er bij de overgang van Marco Bizot van ajax (op dat moment verhuurd aan sc Cambuur) naar FC Groningen (FC Groningen betaalde een transfersom van € 125.000) een Rasmus Lindgren-achtige constructie overeengekomen tussen FC Groningen en de club uit de hoofdstad: volgens VI.nl heeft ajax medio 2012 bij de verkoop van Bizot een terugkoopregeling bedongen. Een hoogst ongewenst scenario dreigt derhalve: in de winterstop kan ajax Marco Bizot vermoedelijk pardoes opeisen.

 

Geheel ondenkbeeldig is dit niet. In Amsterdam is de wekelijks blunderende Kenneth Vermeer naar het tweede plan verwezen; op dit moment is Jasper Cillessen de eerste keus van Frank de Boer.

 

UPDATE maandag 21 oktober 2013: Bizot: "ajax kan me voor een gelimiteerde transfersom halen wanneer ze maar willen; als ik het zelf niet wil, gebeurt het ook niet"

Marco Bizot bevestigt tegenover NUsport hetgeen we eerder deze maand al schreven. Bizot: "Ik heb een clausule in mijn contract, waardoor ajax me voor een gelimiteerde transfersom kan halen wanneer ze maar willen. Hoewel, ik heb daar zelf ook inspraak in. Als ik het zelf niet wil, gebeurt het ook niet. Bovendien hebben ze in Amsterdam op dit moment al een paar aardige keepers."

 

Terugkoopmogelijkheid van ajax blijft van kracht ook nadat FC Groningen eenzijdige optie heeft gelicht, aldus RTV Noord. RTV Noord citeert Hans Nijland hier over het lichten van de optie: "Het zit er dik in dat we dat op een goed moment gaan doen."

 

Later berichtte RTV Noord dat het bedrag waarvoor ajax Marco Bizot kan terugkopen ca. € 250.000 bedraagt.

Op dinsdag 1 oktober 2013 schreven we al het volgende:

 

Marco Bizot heeft een aflopend contract; FC Groningen bezit een eenzijdige optie om de verbintenis met twee seizoenen te verlengen tot medio 2016. Of het lichten van de optie betekent dat de terugkoopmogelijkheid van ajax komt te vervallen is ons niet bekend. Ook het contract van tweede keeper Luciano loopt aan het einde van dit seizoen af.

 

UPDATE maandag 21 oktober 2013: volgens RTV Noord blijft de terugkoopmogelijkheid van ajax ook na het door FC Groningen lichten van de optie van kracht.

 

VI.nl citeert Marco Bizot als volgt: "Ik heb nog niet met FC Groningen gesproken over mijn toekomst. Ik ben blij dat ik een kans heb gekregen. Binnenkort ga ik maar eens met mijn zaakwaarnemer (Johan Wins, red.) om tafel. ... De topclubs hebben het kwalitatief gezien goed voor elkaar, maar ik wil mezelf niet te kort doen. Ik vind dat ik niet veel onder doe voor veel andere keepers in de Eredivisie. Het is lastig om over jezelf te praten en te oordelen, maar ik denk dat ik me goed ontwikkel bij Groningen."

 

Marco Bizot heeft dit seizoen in acht Eredivisiewedstrijden overigens 19 tegendoelpunten moeten incasseren, bij 39 schoten die op zijn doel werden afgevuurd. Procentueel gezien is hij hiermee de slechtst presterende keeper in de Eredivisie.

 

In de vervloekte winterstop van het seizoen 2007-2008 raakte FC Groningen niet alleen Bruno $ilva en Erik Nevland kwijt, maar ook de op dat moment in een bloedvorm stekende Rasmus Lindgren. Nota bene op 28 januari 2008 haalde ajax hem terug naar Amsterdam voor een gelimiteerd transferbedrag van € 2,5 miljoen. De Amsterdammers hadden Lindgren weliswaar in het geheel niet nodig, maar met de doortrapte truc werd een concurrent (FC Groningen draaide op dat moment in de bovenste regionen van de Eredivisie mee) zwakker gemaakt. In Groningen ging het seizoen als een nachtkaars uit; zelfs Europees voetbal werd misgelopen. 

 

Marco Bizot en Stefano Magnasco werden op 14 juni 2012 gepresenteerd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.