Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

138 gasten online

Erwin van de Looi: "Ik had gedacht dat we nu al verder zouden zijn"

In een uitgebreid vraaggesprek met Stef de Bont van Voetbal International gaat Erwin van de Looi deze week in op diverse onderwerpen. Ook de nederlaag van afgelopen weekeinde komt aan bod. Van de Looi geeft in algemene zin terecht aan niet tevreden te zijn: "Het gaat mij nog niet snel genoeg. We spelen nog niet het voetbal dat we ambiëren. Eigenlijk had ik gedacht dat we nu al verder zouden zijn. We hebben nog te weinig de bal en betalen veel leergeld. Door tegengoals, maar ook door domme gele en rode kaarten. Ik zie geregeld zaken voorbijkomen waarvan ik denk: Verdorie, dat mag niet op dit niveau. Het is tweeslachtig. Enerzijds moeten jonge spelers fouten kunnen maken, anderzijds beoefenen we topsport."

Van de Looi geeft met betrekking tot de transfer window van afgelopen zomer aan dat FC Groningen nog meer versterkingen op het oog had: "Niet al onze plannen zijn gelukt. Dat had met financiën en andere zaken te maken. Het betekent dat we nog meer hebben moeten puzzelen. Gelukkig hebben de jongens die wél zijn gekomen, inmiddels al bewezen daadwerkelijk versterkingen te zijn. We zijn op de goede weg."

 

Uit het interview wordt niet duidelijk wie FC Groningen naast het zestal Nick van der Velden, Giliano Wijnaldum, Eric Botteghin, Krisztian Adorjan, William Ekong en Tjaronn Chery nog meer had willen aantrekken. Of waren sommigen van deze zes nieuwe aanwinsten tweede keus?

 

Wat ons overigens zorgen baart is het feit dat er bij diverse spelers sprake lijkt te zijn van een neerwaartse trend qua vorm. FC Groningen speelde in onze ogen de beste wedstrijd aan het begin van het seizoen, toen N.E.C. in het openingsduel van deze competitie werd overklast. Spelers als Rasmus Lindgren, Andraz Kirm en zeker Tjaronn Chery zijn vervolgens ver tot zeer ver teruggevallen. Ook Michael de Leeuw wordt momenteel geteisterd door een vormcrisis. Bovendien is er, om het maar eens eufemistisch te zeggen, het nodige aan te merken op de vechtlust van het elftal. Tenslotte lijkt er al jaren sprake te zijn van een soort van bedrijfsblindheid als het gaat om het geforceerd vasthouden aan een 4-3-3 concept en het al even geforceerd buiten de deur houden van 4-4-2. Aan de andere kant doet het er bij het aantrekken van spelers kennelijk niet toe dat een nieuwe aanwinst zich alleen heeft bewezen in een 4-4-2 concept (David Texeira, Stefano Magnasco). Er is op diverse onderdelen binnen de organisatie van FC Groningen nog een lange weg te gaan!

 

Zorgwekkend is ook het feit dat er momenteel geen speler in de selectie rondloopt met een forse transferwaarde. Dit zagen we na de verkoop van Virgil van Dijk overigens al aankomen. FC Groningen heeft jaarlijks echter wél substantiële transferinkomsten nodig om de toko draaiende te kunnen houden. Zo gaf Hans Nijland onlangs op de jaarlijkse persdag aan dat de verkoop van Bacuna en Van Dijk nodig was om de rekeningen te kunnen blijven betalen.

 

Positief is in onze ogen wel de ontwikkeling van Filip Kostic en Género Zeefuik. Eric Botteghin, die in Groningen met aanpassingsproblemen te kampen leek te hebben, is inmiddels niet meer weg te denken uit het hart van de defensie van FC Groningen. We snakken nu nog naar de dag dat vaststaat dat Krisztian Adorjan is verzekerd van een basisplaats, en dat de rest van het elftal daarna wordt ingevuld. Adorjan heeft wat ons betreft nu al bewezen dat de huurconstructie moet worden omgezet in een eigendomsverhouding. Vóór 1 april a.s. dient FC Groningen dit aan Liverpool kenbaar te maken en vervolgens € 250.000 te gireren. Wat ons betreft de beste investering van de laatste jaren!

 

Voor meer wetenswaardigheden verwijzen we naar het interview met Erwin van de Looi dat vandaag in de papieren editie van Voetbal International is verschenen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.