Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

168 gasten online

Matig spelend FC Groningen wint oefenduel tegen SV Meppen met 2-1

Wij kijken nu nog met gefronste wenkbrauwen tegen een aanvangstijdstip van 11 uur des morgens aan, maar nadat de sloopwerkzaamheden van FOX met betrekking tot de eerste divisie zijn afgerond, zal ook de Eredivisie onder handen worden genomen. Supporters zullen dan op de meest onmogelijke tijdstippen naar de stadions gedirigeerd worden. We kunnen er maar beter aan wennen.

 

De competitie ligt komend weekeinde vanwege interlands stil. FC Groningen speelde vanochtend op Corpus den Hoorn een oefenwedstrijd tegen het Duitse SV Meppen, dat uitkomt in de Regionalliga Nord, het vierde Duitse niveau.

 

Einduitslag: 2-1; scoreverloop en kort wedstrijdverslag verderop

 

Uitspraak van de dag, afkomstig van de als toeschouwer aanwezige Nick van der Velden. Hij liet ons het volgende weten: "Ik voel me super thuis hier in Groningen, 'k voel me net een boer"

 

Onderaan het artikel hebben we een fotoreportage van het duel toegevoegd!

Scoreverloop:


31' 1-0 Tjaronn Chery (afstandsschot)

75' 2-0 Michael de Leeuw (assist Tjaronn Chery)

80' 2-1 Viktor Dak

 

Toeschouwers: ca. 100

 

Opstelling FC Groningen:

Bizot; Magnasco, Hateboer, Kappelhof, Wijnaldum; Lindgren (aanvoerder), Chery, Hiariej; Oldenburger (A1) (61' Ben Moussa), Zivkovic (61' Zeefuik), Johansson (61' De Leeuw)

Bank: Luciano, Cijntje, Janzen, Saban, De Leeuw, Ben Moussa, Zeefuik

Afwezig (interlands): Adorjan, Ekong, Kirm, Kostic, Letschert

Bovendien afwezig: Bakker, Bos, Botteghin, Burnet, Texeira, Van der Velden

 

Opstelling SV Meppen:

Gommert, Twyrdy, Meier, Latkowski, Pasiov, Wagner, Schmik, Hahn, Schepers, Robben (Jens ;-) ), Kacar

Bank: Huxsohl, Dak, Wigger, Watahiki, Rohe, Scherping

 

Kort wedstrijdverslag:

FC Groningen  kan terugkijken op een slechte oefenwedstrijd. Richairo Zivkovic startte in de basis, maar kreeg in de punt van de aanval onvoldoende aanvoer. De spits voetbalde overigens ook niet goed mee, en leed ook te vaak balverlies. Kasper Oldenburger, eerstejaars A-junior, jeugdinternational en pas 17 jaar jong, startte in de basis als rechtsbuiten en speelde verdienstelijk, en Emil Johansson was linksbuiten, zoals zo vaak de laatste tijd.

 

FC Groningen was in de openingsfase de betere ploeg met centraal achterin een soeverein spelende Hans Hateboer, maar zag het overwicht zienderogen verdwijnen. De ploeg van Erwin van de Looi ging met een 1-0 voorsprong de rust in door een doelpunt van Tjaronn Chery. Hij scoorde met een afstandsschot.

 

De Duitsers kregen echter voldoende kansen om zelf ook te scoren. Zo schoot Daniël Latkowski de bal voorlangs; er was een verdedigingsfout van Stefano Magnasco aan vooraf gegaan. Ook Martin Wagner schoot voorlangs; Marco Bizot redde op een inzet van Jens Robben. Opvallend was dat spelers van SV Meppen met de bal aan de voet het gehele middenveld konden oversteken. Rasmus Lindren wist niet te overtuigen. Hij speelde de bal te vaak terug; splijtende passes naar voren waren te weinig te zien.

 

In de tweede helft werden na een kwartier drie wissels ingebracht. Tjaronn Chery schoof door de positie van rechtsbuiten, Género Zeefuik werd de spits en Michael de Leeuw ging als linksbuiten spelen. Hilal Ben Moussa nam de positie in van Chery op het middenveld.

 

In de 75e minuut verdubbelde Michael de Leeuw de score. Hij rondde een voorzet van Tjaronn Chery prima af. Invaller Viktor Dak deed vijf minuten later iets terug namens de gasten, en in de stand van 2-1 kwam vervolgens geen verandering meer.

 

Al met al een wedstrijd waarin FC Groningen zich niet van z'n beste kant liet zien en verzuimde de tegenstander het gevoel te geven dat hier niets te halen was. De Duitsers bleven te gemakkelijk overeind. Het gemis van diverse basisspelers was voelbaar bij FC Groningen, maar dat mag geen excuus zijn tegen de opponent uit nota bene het vierde Duitse niveau. SV Meppen miste nl. de topscorer, Max Kremer. Volgende week zondag zal er tegen PSV uit een geheel ander vaatje getapt moeten worden, en de ploeg zal meer kansen moeten creëren dan vandaag.

 

= = = = = = = = = = = = = = = = = =

 

Gisteren schreven we al het volgende:

 

Na tien wedstrijden staat het team van trainer Christian Neidhart op een derde plaats, op twee punten van koploper VfL Wolfsburg II. Tweede is VfB Oldenburg, dat evenveel punten als Meppen heeft, maar een iets beter doelsaldo (+9 vs +8).

 

Topscorer bij de Duitsers is Max Kremer, die negen van de 19 doelpunten van zijn club voor z'n rekening heeft genomen. Hij ontbreekt echter vermoedelijk in het elftal dat het om 11:00 uur  tegen FC Groningen zal opnemen: hij wordt geplaagd door spierproblemen in zijn bovenbeen, aldus Wim Mensen.

 

De Sportverein Meppen 1912 e. V. werd, de naam zegt het al, in 1912 opgericht. Tussen 1987 en 1998 speelde de club uit het Emsland in de 2. Bundesliga, maar gleed vervolgens ver weg, en speelde o.a. in de Oberliga, het vijfde Duitse niveau.

 

Inmiddels is de club weer in de Regionalliga te bewonderen en doet het daar dit seizoen naar behoren. Voormalig Jong FC Groningen-speler Atilay Batbay liep in april 2013 stage bij SV Meppen, maar koos uiteindelijk voor Kickers Emden, en speelt in hetzelfde team als zijn broer.

 

Onduidelijk is nog welke spelers morgen aan de kant van FC Groningen in actie zullen komen. Vanwege eervolle interlandverplichtingen zullen Krisztian Adorjan, William Ekong, Andraz Kirm, Filip Kostic en Timo Letschert ontbreken. Vanochtend werd er in de Euroborg getraind, en onder de aanwezigen was ook David Texeira, die we lange tijd niet hebben zien spelen. Afwezig waren overigens Michael de Leeuw en Maikel Kieftenbeld.

 

Sfeeractie fans van SV Meppen bij thuiswedstrijd tegen VfB Oldenburg (29-05-2011)

(foto: Groundhoppers.info)

 

Fotoreportage van Wouter Pauwels van FC Groningen - SV Meppen:

 

DSC_0001
DSC_0003
DSC_0005
DSC_0007
DSC_0008
DSC_0012
DSC_0013
DSC_0015
DSC_0016
DSC_0018
DSC_0020
DSC_0022
DSC_0025
DSC_0027
DSC_0029
DSC_0032
DSC_0034
DSC_0035
DSC_0036
DSC_0038
DSC_0039
DSC_0040
DSC_0045
DSC_0050
DSC_0053
DSC_0056
DSC_0057
DSC_0060
DSC_0061
DSC_0063
DSC_0064
DSC_0065
DSC_0067
DSC_0069
DSC_0074
DSC_0075
DSC_0077
DSC_0078
DSC_0079
DSC_0080
DSC_0084
DSC_0085
DSC_0087
DSC_0088
DSC_0090
01/45 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.