Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

258 gasten online

FC Groningen blijft scouten in Denemarken

Morten Nordstrand, Nicklas Pedersen, Thomas Enevoldsen en Femi - zomaar een kleine handvol spelers die FC Groningen voor veel geld (of, in het geval van Nordstrand, tonnen aan huursom) uit de Deense competitie heeft geplukt. Geen van het viertal heeft zich tot een onmisbare schakel bij de Trots van het Noorden weten te ontpoppen. FC Groningen heeft de banden met Denemarken echter niet doorgesneden.

Henk Veldmate was 1,5 week geleden ter plaatse en heeft in het betreffende weekeinde van 18-21 oktober jl. alle zes in de hoogste Deense divisie gespeelde competitiewedstrijden bezocht. Dit schrijft Wim Masker vandaag in de Groninger Gezinsbode.

 

Veldmate heeft o.a. de koploper, FC Midtjylland, tegen Randers FC aan het werk gezien. Bij Midtjylland stond Petter Andersson in de basis. Hij ging in de 86e minuut naar de kant. Het duel eindigde in 1-1.

 

Masker schrijft dat binnen FC Groningen steeds meer mensen zich afvragen of de FC niet beter wat dichter bij huis kan scouten, al heeft niemand bezwaar tegen het aantrekken van spelers met bijzondere kwaliteiten zoals Dusan Tadic, Luis Suarez en Erik Nevland, aldus Masker. Vooral op Corpus den Hoorn, waar de jeugdopleiding van FC Groningen is gevestigd, vinden medewerkers dat de club zelf heel goed in staat is om spelers voor de bank op te leiden. 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.