Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

159 gasten online

RON JANS VOLGEND SEIZOEN TRAINER SC HEERENVEEN

Wat we vreesden, maar eigenlijk ook niet echt konden geloven, is nu werkelijkheid geworden. Vandaag is bekend geworden dat Ron Jans een akkoord met Heerenveen heeft bereikt over een aanstelling als hoofdtrainer met ingang van volgend seizoen. Jans gaat een tweejarig contract tekenen, zo meldt SC Heerenveen op haar officiële clubsite.

 

UPDATE: Volgens de Friezen van Frisian Pride zal ook assistent-trainer Libregts de voor vele supporters van de FC zo onacceptabele gang naar de aartsrivaal maken: "Ook Raymond Libregts maakt de overstap van Groningen naar Heerenveen, dat was één van de eisen van Ron Jans. Libregts moet nog met de Friezen om tafel over de invulling van zijn contract. De spelers van FC Groningen hoorden het nieuws van het vertrek van Jans maandagmorgen tijdens de training. Aanvoerder Koen van de Laak feliciteerde Jans, hij vindt Heerenveen een mooie club. Ook Thomas Enevoldsen bood zijn felicitaties aan. Fredrik Stenman vond het nieuws nog te vers om te reageren."

 

(Later vanavond gaan wij in column-vorm nader in op de gebeurtenissen van deze Black Monday.)

 

Jans heeft eerder dit seizoen bekend gemaakt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en daarom zijn aflopende contract bij de Trots van het Noorden niet te willen verlengen. Dat hij er nu voor kiest om een contract bij Heerenveen te tekenen is voor een groot deel van ons, de supporters van FC Groningen, niet alleen volstrekt onbegrijpelijk, maar ook erg moeilijk verteerbaar. Ook het moment van bekendmaking van het nieuws is op z'n minst wonderlijk te noemen. Het is te hopen dat de sfeer, die gelukkig na de successen van de laatste weken weer wat beter is, er niet al te erg onder te lijden heeft. Het is wel te hopen dat het lopende -  seizoen met Ron Jans aan het roer - tot een succesvol einde te brengen is.

Op de clubsite van FC Groningen laat Ron Jans in een eerste reactie weten: "De belangstelling van Heerenveen is pas sinds een week of twee concreet geworden. Ik begrijp dat een aantal supporters moeite zal hebben met deze stap. Dat heeft natuurlijk te maken met de onderlinge rivaliteit tussen beide clubs. Maar in mijn ogen is er tussen de clubs geen sprake van vijandschap. Niemand hoeft te twijfelen aan mijn inzet voor FC Groningen de komende periode. Ik heb het geweldig naar mijn zin omdat het erop lijkt dat we een teleurstellende eerste seizoenshelft kunnen ombuigen naar iets moois. Volgend jaar ben ik dan weliswaar geen trainer meer van FC Groningen, maar wel fan. De periode bij FC Groningen zal me nooit meer loslaten."

Later meer

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.