Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

111 gasten online

Veel internationale belangstelling voor Richairo Zivkovic

Diverse malen zijn we reeds ingegaan op de interesse van diverse clubs in Richairo Zivkovic. Zo memoreerden we op 2 januari 2013 in dit artikel het feit dat ajax, PSV en Manchester City in het recente verleden de verrichtingen van de jonge spits belangstellend volgden, waarna Richairo echter een driejarig contract bij FC Groningen tekende. Ook Liverpool kon aan het illustere rijtje clubs worden toegevoegd; de roemruchte Engelse club wil door FC Groningen zelfs over belangstelling van andere clubs geïnformeerd worden. Afgelopen weekeinde waren scouts van Barcelona in de Euroborg aanwezig om Zivkovic aan het werk te zien. Wat gaat de komende transfer window ons brengen?

 

Hans Nijland: "Hoofdscout van Barcelona was in Euroborg aanwezig; ligt voor de hand dat 12-13 clubs voor Zivkovic kwamen"

Algemeen directeur Hans Nijland geeft tegenover VI.nl aan dat het zelfs de hoofdscout van Barcelona was die de Euroborg met een bezoekje had vereerd. Nijland: "Sinds ik hier voorzitter ben, heb ik het nog niet heel vaak meegemaakt dat er een scout van Barcelona of Real Madrid op de tribune zat. Dat is bijzonder. Het was de hoofdscout, maar er waren wel meer clubs aanwezig. Zeker twaalf, dertien clubs waren erbij. Voor wie ze er waren? Ik heb geen idee. We hoeven er alleen niet ingewikkeld over te doen: het ligt voor de hand dat ze voor Richairo zijn gekomen. Dat hebben ze overigens niet bevestigd. Het kan ook om een speler van Roda JC zijn gegaan."

 

Britse pers noemt opnieuw interesse van Manchester City in Richairo Zivkovic

The Mirror maakt op woensdag 6 november 2013 opnieuw melding van de interesse van Manchester City in Richairo Zivkovic. De site komt superlatieven tekort en spreekt over 'the new Arjen Robben' en 'wonderkid'.

Richairo Zivkovic maakt een stormachtige ontwikkeling door. Hij debuteerde vorig seizoen als 16-jarige in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, en werd in dat seizoen nog vier maal als invaller in de ploeg gebracht. Dit seizoen maakte hij zijn opwachting in alle 14 officiële wedstrijden van de Trots van het Noorden (12x competitie, 2x beker). Hij scoorde daarin vier doelpunten, en smaakte gisteren in de bewogen wedstrijd tegen Roda JC het genoegen van zijn debuut in de basis.

 

Als Richairo Zivkovic slim is, en dat is hij, dan gaat hij niet al te snel in op de ongetwijfeld verleidelijke aanbieding van een buitenlandse topclub. Hij is in Groningen nog lang niet uitontwikkeld, en kan vooral bij Erwin van de Looi, Dick Lukkien en spitsentrainer Peter Hoekstra nog het nodige leren, en krijgt hier in Groningen ook alle tijd en ruimte om zich te ontplooien. Bij FC Groningen worden tijdelijke terugvallen bij jonge spelers ingecalculeerd. Of dat elders, waar alles draait om het snel presteren, ook het geval is moet worden betwijfeld. Het zou zonde zijn als we van Zivkovic na een dure, maar te vroege transfer niets meer mogen vernemen, hoe welkom 'snel geld' voor de verlies- en winstrekening van FC Groningen ook moge zijn.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.