Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

222 gasten online

Emil Johansson zag contractverlenging niet aankomen en richt zich op andere club, maar blijft positief over FC Groningen

In een uitgebreid interview met d'Olle Grieze, het officiële clubblad van de Supportersvereniging FC Groningen, komt Emil Johansson (hiernaast op een foto van Marije Wesseling) aan het woord. De Zweed werd op vrijdag 24 juni 2011 samen met Kees Kwakman door FC Groningen gepresenteerd. Johansson, voor wie FC Groningen ruim € 500.000 aan het Noorse Molde FK betaalde, tekende een optie voor twee jaar met een optie voor nog eens twee jaar. Tot Emils eigen verrassing liet FC Groningen hem medio 2013 niet transfervrij vertrekken: FC Groningen verlengde zijn contract om de transferrechten te kunnen behouden, waardoor Johansson nog tot 1 juli 2015 vastligt bij de Trots van het Noorden.

Emil Johansson zelf tast in het duister over de reden van de verlenging van zijn contract: "Dat zag ik niet aankomen. De coaches zijn wel heel duidelijk naar mij geweest. Dat er drie linksbacks in de selectie van FC Groningen zitten en ik nummer drie in de pikorde ben. Dat is heel eerlijk van ze. Al gaf het mij wel een vreemd gevoel over het verlengen van mijn contract. Het zou kunnen dat het om een transfervergoeding ging, al denk ik dat het best lastig is om een voetballer te verkopen die nauwelijks speelt. Maar eigenlijk ken ik de reden niet en ik kan ook niet voor anderen zeggen wat het motief was.

 

Emil Johansson wordt dit seizoen vaak als linksbuiten opgesteld bij Jong FC Groningen. Emil over die positie: "Linksbuiten is een nieuwe positie voor mij. Ik heb er nooit eerder gespeeld. Ik ben al vanaf mijn vijftiende linksback. Maar ik krijg steeds meer gevoel voor die positie. Er is mij niet verteld dat ik mij nu daarop moet richten. Ik denk dat het er meer om gaat dat anderen op linksback moeten spelen en ik zo toch wedstrijdritme op blijf doen."

 

Emil Johansson, inmiddels 27 jaar oud, maakte als Zweeds international de overstap van Molde naar FC Groningen. Voor de FC speelde hij tot nu toe echter slechts acht wedstrijden. In zijn eerste seizoen, onder Pieter Huistra, speelde hij vijf potjes, mede door blessureleed; Robert Maaskant had geen vertrouwen in hem en deed slechts drie maal een beroep op hem. Erwin van de Looi heeft hem nog geen enkele maal bij de wedstrijdselectie van een officieel duel gehaald, laat staan opgesteld. De positie van Emil Johansson bij FC Groningen lijkt uitzichtsloos. Hij schopt echter absoluut niet na en is zelfs vol lof over FC Groningen en zijn supporters. "Het ligt ook niet aan FC Groningen. Dat is een prima club om voor te spelen, leuke mensen bij de club, mooi stadion, fanatieke supporters. Groningen is ook nog eens een leuke stad om in te wonen. Soms werkt het gewoon niet en dan kun je beter uit elkaar gaan. Ik richt mij nu op een nieuwe club. Er speelt nu nog niets concreets. In de winterstop bekijk ik welke mogelijkheden er voor mij zijn."

 

Het volgende citaat onderstreept de positieve instelling van Emil Johansson: "Ik wil niet klagend overkomen. Het is meer dat dit de situatie is, nu bijna tweeënhalf jaar. Ik kan onmogelijk beweren dat het fantastisch is gegaan. Het is zoals het is. Toch kan het ook snel gaan. Kijk naar Tom Hiariej. Tom had ook een moeilijke tijd maar kreeg plots zijn kans. Nu speelt hij weer. Daarom moet je ook nooit opgeven! Als ik de kans krijg, dan ben ik er klaar voor. Die houding zal ik tot de laatste dag dat ik hier speel vasthouden. Het klopt ook, want ik voel dat ik nu goed in vorm ben."

 

Emil Johansson is een prima prof die in Groningen met veel tegenslag te maken heeft gehad. Bovendien heeft hij nooit echt de kans gekregen, zo zijn wij van mening. Wij hopen dat hij snel weer aan spelen toekomt. Bij FC Groningen (hij mag dan derde in de pikorde van de linksbacks staan, voor Giliano Wijnaldum en Lorenzo Burnet doet hij o.i. weinig tot niets onder), of bij een andere mooie club.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.