Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

155 gasten online

Leandro Bacuna drie duels geschorst na rode kaart tegen NEC

Leandro Bacuna is naar aanleiding van de dieprode kaart, die hij afgelopen zaterdag ontving in de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd bij NEC, voor drie wedstrijden geschorst. De jonge middenvelder mist daardoor de wedstrijden van FC Groningen tegen Feyenoord (a.s. zondag, thuis), VVV (zondag 7 maart a.s., thuis) en NAC (zaterdag 13 maart, uit). In laatstgenoemde partij zal ook Anthony Lurling ontbreken. De voormalige winnaar van de matennaaier-van-het-jaar-bokaal is eveneens voor drie duels geschorst, ook n.a.v. een rode kaart die hem voor een relatief mild vergrijp werd voorgetoverd.

 

(Het is o.i. overigens maar zeer de vraag of de thuiswedstrijd van FC Groningen van a.s. zondag tegen Feyenoord doorgang kan vinden. Het duel van Jong FC Groningen tegen Jong PSV, dat vanavond in de Euroborg gespeeld zou worden, is immers wegens onbespeelbaarheid van het terrein uit het programma gegooid. Dit keer is niet sneeuw maar regen de oorzaak. De komende dagen komt er nog veel meer regen op ons af, wat het veld in een moeras zal omtoveren.)

 

Bacuna beging afgelopen zaterdag in de 60ste minuut van de uitwedstrijd tegen NEC "ernstig gemeen spel in een duel met Bas Sibum", aldus de site van de FC. De club accepteerde vandaag een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal voor een schorsing van drie duels. Bacuna is weer beschikbaar op zondag 21 maart als FC Groningen de thuiswedstrijd tegen Roda JC speelt.

 

De KNVB formuleert e.e.a. als volgt: "L.J.J. Bacuna wordt uitgesloten van deelname aan competitie-, playoff- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1e elftal van zijn club 3 achtereenvolgende competitie-, play-off en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld wegens ernstig gemeen spel jegens een tegenspeler tijdens de op 20 februari 2010 gespeelde wedstrijd NEC - FC Groningen."

 

 

(foto: www.fcgroningen.nl)

 

 

 

 

Bacuna mag niet alleen een kleine maand niet uitkomen voor de eerste selectie, hij is eveneens niet speelgerechtigd voor wedstrijden van Jong FC Groningen en zal de komende weken dus inboeten aan spelritme. Gezien het feit dat hij zich de laatste tijd juist tot een belangrijke schakel in het eerste elftal heeft ontpopt komt de afwezigheid van de (soms veel te) gedreven "nr. 10" op een zeer onhandig moment. We gaan immers een belangrijke periode tegemoet waarin we ons hopen te kwalificeren voor Europees voetbal.

 

De waslijst aan rode kaarten die FC Groningen dit seizoen scoort is inmiddels van een indrukwekkende lengte. Een kort resumé:

  1. 08-08-2009 Danny Holla (51e minuut, Roda JC-uit, scheidsrechter Vink)
  2. 25-10-2009 Brian van Loo (60e minuut, Twente-uit, Blom)
  3. 21-11-2009 Luciano (11e minuut, RKC-uit, Nijhuis)
  4. 06-02-2010 Gibril Sankoh (60e minuut, Heracles-uit, Wiedemeijer)
  5. 06-02-2010 Leandro Bacuna (64e minuut, Heracles-uit, 2x geel, Wiedemeijer)
  6. 20-02-2010 Leandro Bacuna (58e minuut, NEC-uit, Janssen)

Opvallend genoeg zijn alle rode kaarten dit seizoen dus "behaald" in uitwedstrijden, en zonder uitzondering ver vóór het einde van de wedstrijd, en in 5 van de 6 gevallen ging het om een directe rode kaart. Dit gold overigens ook voor beide rode kaarten die Darryl Lachman onlangs bij Jong FC Groningen in de tas mocht steken.

 

De conclusie is dat wij vermoedelijk ook dit seizoen weer net naast de fair play-prijs zullen grijpen, maar dit is nou net de prijs die volstrekt niet past bij de Trots van het Noorden, de enige echte volksclub van Nederland, ongeacht het komen en gaan van clubliefde-loze spelers en trainers.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.