Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

121 gasten online

Vertrouwde uitspraken van Hans Nijland: "Onze liquide positie is prima, we hoeven Richairo Zivkovic en Filip Kostic niet te verkopen"

Hans Nijland komt vandaag in de papieren editie van Voetbal International aan het woord. De algemeen directeur van FC Groningen gaat in op de komende transfer window, die van de maand januari 2014. Volgens het blad verwacht Nijland dat er komende winter flink getrokken gaat worden aan talentvolle spelers als Richairo Zivkovic en Filip Kostic, maar VI schrijft dat FC Groningen vooralsnog weigert mee te werken aan een tussentijds vertrek. Net als tijdens de nieuwjaarsreceptie op 14 januari jl. verklaart Nijland dat FC Groningen er financieel goed voor staat en dat er dus geen noodzaak is om spelers te verkopen.

 

Een half jaar nadat hij die woorden de vorige keer uitsprak moesten Virgil van Dijk en Leandro Bacuna worden verkocht omdat de rekeningen anders niet meer betaald hadden kunnen worden, dus we houden ook dit keer een forse slag om de arm, zeker nu de publicatie van de jaarrekening tot medio december is uitgesteld. Er moet nl. eerst nog met het Stichtingsbestuur gesproken worden alvorens tot publicatie overgegaan kan worden.

Hans Nijland verklaart over Richairo Zivkovic en Filip Kostic o.a. het volgende: "Natuurlijk staan jongens in de spotlights, spelers als Zivkovic en Kostic geven de Eredivisie kleur. Toch heeft nog geen enkele club zich officieel bij FC Groningen gemeld. En ze zullen toch echt langs ons moeten mochten ze wat willen... Wij gaan op onze beurt niet zomaar spelers verkopen. Sterker nog, we gaan er alles aan doen om dit elftal bij elkaar te houden. Onze liquide positie is prima, we hoeven ook niet te verkopen. Ik verwacht dan ook niet dat er deze winter basisspelers vertrekken. Voor jongens die niet spelen kan dat anders zijn, maar de kern willen we bij elkaar houden.

 

Ook met Erwin van de Looi heeft Stef de Bont van VI gesproken. Van de Looi: "De teamspirit is op dit moment fantastisch. Anderzijds is het voetballend nog lang niet zoals wij voor ogen hebben. Het kan en moet nog veel beter. Er zit voor mijn gevoel nog veel rek in deze groep. Komende zondag wacht met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle weer een serieuze tegenstander. Daar gaan we naartoe werken."

 

Gerelateerde artikelen:

 

30-07-2013 Hans Nijland: "Transfers van Virgil van Dijk en Leandro Bacuna waren nodig om rekeningen te kunnen blijven betalen"

14-01-2013 Hans Nijland: "Sterkhouders langer binden; er is geen financiële noodzaak om Virgil van Dijk te verkopen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.