Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

137 gasten online

"FC Groningen onderhandelt met ajax over eliminatie terugkoopclausule Marco Bizot"

Stand van zaken woensdag 27 november 2013:

Op dinsdag 1 oktober jl. schreven wij in dit artikel dat ajax medio 2012 bij de verkoop van Marco Bizot aan FC Groningen een terugkoopclausule heeft bedongen. Op grond van deze clausule kan de club uit de hoofdstad Bizot in elke transfer window naar Amsterdam terughalen (voor een vergoeding van naar verluidt een kleine € 200.000), zelfs als FC Groningen de eenzijdige optie in het aflopende contract van de keeper licht. Na het lichten van deze optie zou Bizot nog tot medio 2016 in Groningen vastliggen, maar FC Groningen loopt elke transfer window het risico dat Bizot naar Amsterdam wordt teruggehaald zolang de clausule van kracht is.

 

In de papieren editie van Voetbal International lezen we vandaag dat FC Groningen met ajax in onderhandeling is om de gewraakte clausule uit de contracten te krijgen, omdat het graag met Marco Bizot verder wil.

 

Hans Nijland tegenover RTV Noord: "ajax heeft ons laten weten dat het zich schappelijk zal opstellen"

RTV Noord heeft inmiddels met Hans Nijland gesproken. De algemeen directeur is positief gestemd: "Marc Overmars, directeur voetbalzaken, heeft dinsdagmiddag laten weten dat ajax zich schappelijk zal opstellen. Ik heb dan ook goede hoop dat we eruit gaan komen."


UPDATE woensdag 4 december 2013: Marco Bizot: "Ik ga ervan uit dat ik ook na dit seizoen doelman ben van FC Groningen"

Marco Bizot komt op woensdag 4 december 2013 in de papieren editie van Voetbal International aan het woord. Bizot zegt in het blad ervan uit te gaan dat hij ook komend seizoen keeper van FC Groningen is, en dat hij met FC Groningen graag Europa in wil. "Er liggen voor FC Groningen dit jaar kansen om hoog te eindigen. Ik vind dat wij niet met minder genoegen moeten nemen dan het behalen van Europees voetbal. Ik zou het prachtig vinden als we straks de grenzen overgaan met deze club." Over de terugkoopclausule in zijn contract: "Die bepaling is opgenomen in het contract. Hoe het allemaal precies zit, weet ik niet. Ik weet wel dat er bij ajax een paar aardige keepers rondlopen. Ik denk dat het voor een doelman van mijn leeftijd belangrijk is elke week te spelen. Die kans lijkt me bij FC Groningen groter dan in Amsterdam. Het is niet zo dat ik per se terug moet naar ajax om omhoog te komen. Er zijn meerdere wegen om hogerop te komen. Europees voetbal halen met FC Groningen, dát is nu mijn doel."

Op woensdag 27 november jl. schreven we al het volgende:

 

Technisch manager Henk Veldmate tegenover Voetbal International: "Marco is prima bezig en we willen graag met hem verder. Alleen is er die terugkoopregeling van ajax nog. Daarover zijn we momenteel met diverse partijen aan het stoeien. Daar zijn logischerwijs meerdere partijen bij betrokken.

 

In de vervloekte winterstop van het seizoen 2007-2008 raakte FC Groningen niet alleen Bruno $ilva en Erik Nevland kwijt, maar ook de op dat moment in een bloedvorm stekende Rasmus Lindgren. Nota bene op 28 januari 2008, drie dagen vóór het sluiten van de markt, haalde ajax hem op een achterbakse manier terug naar Amsterdam voor een gelimiteerd transferbedrag van € 2,5 miljoen. De Amsterdammers hadden Lindgren weliswaar in het geheel niet nodig, maar met de doortrapte truc werd een concurrent (FC Groningen draaide op dat moment in de bovenste regionen van de Eredivisie mee) zwakker gemaakt. In Groningen ging het seizoen als een nachtkaars uit; zelfs Europees voetbal werd misgelopen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.