Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

243 gasten online

"FC Groningen probeert in winterstop spelers te slijten"; SC Cambuur informeert bij FC Groningen naar Michael de Leeuw

In de papieren editie van Voetbal International kunnen we vandaag lezen dat FC Groningen in de komende transfer window, die van januari 2014, opnieuw zal proberen spelers van de hand te doen. Gesproken wordt over Luciano, Emil Johansson en (mogelijk) Tom Hiariej, al denken wij dat de aan SC Cambuur verhuurde Paco van Moorsel aan het einde van dit seizoen ook aan het lijstje kan worden toegevoegd.

 

Verder weten wij dat SC Cambuur bij FC Groningen heeft geïnformeerd naar de mogelijkheden om Michael de Leeuw over te kunnen nemen. Of FC Groningen bereid is om De Leeuw te verhuren of te verkopen weten wij echter niet. Tegenover VI gaf Michael de Leeuw vorige maand het volgende aan: "Ik zal niet snel opgeven, maar er moet wel perspectief zijn, anders overweeg ik in de winter om me heen te kijken."

 

FC Groningen is aan de andere kant in Erik Bakker van Cambuur geïnteresseerd. Of de in Leeuwarden zetelende clubleiding genegen is om Bakker van de hand te doen is ons evenmin bekend.

Technisch manager Henk Veldmate komt in Voetbal International aan het woord. "We willen onszelf niet ontmantelen, maar de selectie is redelijk groot. Net als afgelopen zomer willen we kijken of er mogelijkheden zijn voor een groepje spelers. Voor Hiariej is de situatie veranderd. Vorig seizoen had hij geen uitzicht op speelminuten en dit jaar heeft hij zijn kans wél gepakt. Dat maakt de uitgangspositie anders."

 

Yoëll van Nieff is dit seizoen aan FC Dordrecht verhuurd, en de inmiddels meer middenvelder dan verdediger doet het aldaar uitstekend. Hij heeft vorige week twee Bronzen Stieren bemachtigd (voor beste speler en beste talent van de tweede periode in de Jupiler League) en gaat met zijn club voor promotie naar de Eredivisie. Om die reden wil hij niet komende winterstop al terugkeren naar FC Groningen, zo heeft hij tegenover het Dagblad van het Noorden laten weten. Van Nieff: "FC Groningen is mijn club. Ik ben er weggegaan om er later terug te komen. Mar op dit moment houd ik me daar totaal niet mee bezig en ik keer zeker niet terug in de winterstop. Ik wil eerst nog meer ervaring opdoen en focus me dit seizoen helemaal op FC Dordrecht."

 

Het actuele spelers- en wedstrijdenoverzicht (eerste elftal en B-kern) is altijd bovenaan de voorpagina van onze website te vinden.

 

Gerelateerde artikelen:

 

30-11-2013 "FC Groningen blijft geïnteresseerd in Erik Bakker van SC Cambuur"

18-11-2013 Michael de Leeuw: "Ik zal niet snel opgeven, maar er moet wel perspectief zijn, anders overweeg ik in de winter om me heen te kijken"

12-10-2013 "FC Groningen volgt verrichtingen van Erik Bakker (SC Cambuur), Thomas Bruns (Heracles Almelo) en Luis Pedro (FC Emmen)"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.