Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

98 gasten online

MATCHDAY: FC Groningen - N.E.C. (Euroborg, 18:45 uur) - bekerduel in teken van clubicoon Martin Koeman; club en fans in rouw

Gisteravond hadden we de bekerwedstrijd in de 1/8e finale van de KNVB-beker eens lekker voor willen beschouwen. Vier potjes winnen en je mag zomaar Europa in. Het liep allemaal heel erg anders. Vroeg in de avond werd bekend dat Martin Koeman op 75-jarige leeftijd is overleden, en deze zware klap beheerste het doen, laten en denken van iedereen die de Trots van het Noorden een warm hart toedraagt, en zal dat ook de komende dagen doen.

 

Hans Nijland liet ons gisteravond, toen we hem condoleerden en sterkte wensten, weten dat hij en zijn collega-clubmensen erg verdrietig en aangeslagen zijn. FOX had gisteren dit gesprek met Hans Nijland; NOS.nl maakte een mooie reportage.

 

Vanavond zal de wedstrijd in het teken staan van Martin Koeman. Er zal een minuut stilte worden gehouden en de spelers zullen rouwbanden dragen. Of er hiernaast andere herdenkingsmomenten zijn, zal FC Groningen vandaag met de familie Koeman bespreken - de familie is hierin leidend. Te denken valt o.a. aan een applausminuut en aan de aanwezigheid van Erwin en Ronald Koeman, a.s. zondag in de Euroborg. RKC Waalwijk en Feyenoord (De Kuip herdenkt Martin Koeman zaterdag in de 12e minuut van het duel Feyenoord - PEC Zwolle) spelen zondag nl. beiden niet. Wellicht komt hierover in de loop van de dag meer duidelijkheid. Duidelijk is dat de clubleiding wordt overstelpt met allerlei goede voorstellen - het overlijden van Martin Koeman lijkt ons allemaal heel dicht bij elkaar gebracht te hebben.

We zouden het bijna vergeten, maar het draait vanavond ook om de kwalificatie voor de kwartfinale van de KNVB-beker. Hiervoor hebben zich AZ, Feyenoord, PEC Zwolle, Roda JC en FC Utrecht al geplaatst, alsmede Topklasser JVC Cuijk. Hierbij voegen zich de winnaar van IJsselmeervogels - ajax, en bij voorkeur FC Groningen

 

Erwin van de Looi en Dick Lukkien zullen alle zeilen moeten bijzetten om de focus op de bekerwedstrijd te krijgen. Zelf zijn beide trainers wekelijks op Corpus den Hoorn, tot afgelopen zondag het tweede thuis van Martin Koeman, te vinden, en ook bij hen moet het overlijden van ons clubicoon als een mokerslag zijn aangekomen. Zoals Hans Nijland gisteren echter al schreef - FC Groningen wordt vanavond en zondag geacht een wedstrijd te spelen, en zal dat ook doen.

 

Wij hopen dat de Euroborg vanavond en zondag vol zal stromen - als eerbetoon aan Martin Koeman. De Groningen Fanatics hebben iedereen opgeroepen om gedurende de gehele minuut stilte een sjaal omhoog te houden, dus beste supporters - neem vanavond een sjaal mee, of koop er vóór de wedstrijd eentje in de Fan Shop.

 

Wij berichten vanavond via Twitter live over alle wetenswaardigheden rond dit op voorhand bewogen duel. Na afloop is een verslag op onze fansite na te lezen.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

 

Kostic - De Leeuw - Kirm

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

Vermoedelijke bankbezetting:

Luciano, Burnet/Ekong, Letschert, Adorjan, Ben Moussa, Zeefuik, Zivkovic

 

Vermoedelijk niet bij de selectie:

Bakker, Bos, Ekong/Burnet, Johansson, Lindgren, Texeira, Van der Velden

 

Bericht van de Vrienden van de Jeugopleiding:

"De aller, aller, allergrootste Vriend van de jeugdopleiding is overleden.

Rust zacht Martin Koeman. #icoon"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.