Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

196 gasten online

Trainingskamp FC Groningen in Spanje: Nick van der Velden blijft geblesseerd achter in Groningen

Morgen stapt de selectie van FC Groningen in het vliegtuig om zich gedurende een week in het Spaanse Oliva voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. De eerste fikse tegenvaller lijkt inmiddels een feit te zijn: volgens het Dagblad van het Noorden blijft Nick van der Velden achter in Nederland. Hij is nog onvoldoende hersteld van zijn liesblessure, aldus de krant, die aanvult dat Van der Velden volgende week aan het herstel van zijn liesblessure gaat werken bij Fysiomed in Amsterdam.

 

24 spelers naar Spanje, waaronder beloftenspelers Arjen Hagenauw, Hans Hateboer, Stefan van der Lei en Kevin Mennega; Richairo Zivkovic blijft in Groningen"

FC Groningen heeft inmiddels de definitieve groep die wél naar Spanje zal afreizen bekendgemaakt op de clubsite. De groep bestaat uit 24 personen, waaronder de beloftenspelers Arjen Hagenauw, Hans Hateboer, Stefan van der Lei en Kevin Mennega. Laatstgenoemde speler is de vervanger van Richairo Zivkovic, die vanwege schoolverplichtingen niet mee gaat (1, 2). Naast Nick van der Velden blijven nog drie spelers van de A-selectie achter in Groningen. Het betreft Nick Bakker en Henk Bos, die van een kruisbandoperatie revalideren, en Emil Johansson, die ziek is.

 

Nick van der Velden hoopt tegen RKC fit te zijn; Erwin van de Looi: "De blessure van Nick valt tegen"

FC Groningen is op zaterdagmiddag 4 januari 2014 in het trainingscomplex in het Spaanse Oliva gearriveerd. Nick van der Velden is zoals gemeld niet van de partij, maar volgens Dennis van Bergen van VI hoopt Van der Velden op zaterdag 18 januari a.s. fit te zijn als FC Groningen de competitie met een uitwedstrijd bij RKC Waalwijk hervat. Hoofdtrainer Erwin van de Looi houdt zich vanochtend in het Dagblad van het Noorden echter op de vlakte, en zegt: "De blessure van Nick valt tegen. Hij blijft maar steeds hangen in dat laatste stukje. Met draaien heeft hij de meeste last."

Nick van der Velden raakte op vrijdag 25 oktober 2013 aan zijn lies geblesseerd en moest het uitduel bij Vitesse aan zich voorbij laten gaan. Op zondag 3 november jl. stond hij wel weer aan de aftrap van de thuiswedstrijd tegen Roda JC, maar hij ging in de 51e minuut naar de kant: zijn liesproblemen speelden opnieuw op. FC Groningen lijkt nu de zware tol te moeten betalen voor het te vroeg op het veld laten terugkeren van Van der Velden, één van de belangrijkste spelers van de Trots van het Noorden in de eerste seizoenshelft. Hij staat derde in de tussenstand voor de fcgonline speler van het jaar verkiezing, achter Eric Botteghin en Filip Kostic.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.