Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

563 gasten online

FC Groningen verliest oefenduel tegen KAA Gent onnodig met 0-1; knieblessure Rasmus Lindgren

Op 10 januari 2013 oefenden FC Groningen en het Belgische KAA Gent in het Spaanse Oliva tegen elkander. De Trots van het Noorden wist het net drie maal te vinden (Michael de Leeuw, Andraz Kirm en Rasmus Lindgren waren trefzeker), maar aangezien ook Elimane Coulibal, Ibrahima Conté en Alvarado Juan Albert Andreu wisten te scoren stond er na afloop een eindstand van 3-3 op de borden.

 

Beide ploegen bivakkeren in deze winterstop opnieuw in het zonnige oord, en de huidige nummers zes en acht van Nederland resp. België speelden vanmiddag wederom tegen elkaar. Het werd voor FC Groningen een weerzien met ... Nicklas Pedersen. De Deen, over wie op deze site meer dan voldoende is gepubliceerd, verkaste medio 2013 voor een fors bedrag van KV Mechelen naar KAA Gent, en mocht het vanmiddag tegen FC Groningen opnemen. De Deen speelde de tweede helft.

 

Eindstand: 0-1; voorbeschouwing en wedstrijdverslag (incl. foto's) van Albert verderop!

 

Edit:

Rasmus Lindgren, die na ca. 20 minuten met een knieblessure uitviel, blijkt een binnenband van zijn knie te hebben verrekt, zo meldt Hans Nijland op Twitter. Hoe lang de Zweed uit de roulatie is, is ons vooralsnog niet bekend.

 

Niels Poissonnier, voetbaljournalist van het Belgische Het Laatste Nieuws, liet ons via Twitter weten dat een gelijkspel verdiend zou zijn geweest.

 

Links de warming-up van Eric Botteghin; rechts de 0-1 van Yaya Soumahoro

 

De in de oefenwedstrijd tegen KAA Gent opgelopen knieblessure houdt Rasmus Lindgren minimaal één maand aan de kant, zo bericht RTV Noord op maandag 6 januari 2014.

Scoreverloop:

19' 0-1 Yaya Soumahoro (assist Christophe Lepoint)

 

Bijzonderheden:

17' doelpunt Ante Puljic van KAA Gent afgekeurd na overtreding Renato Neto

18' Rasmus Lindgren met een knieblessure uitgevallen; Maikel Kieftenbeld vervanger

80' doelpunt Michael de Leeuw afgekeurd vanwege buitenspel

 

Opstelling FC Groningen eerste helft:

Bizot; Magnasco, Ekong, Kappelhof, Wijnaldum; Lindgren (18' Kieftenbeld), Chery, Ben Moussa; Texeira, Zeefuik, Kostic

 

Opstelling FC Groningen tweede helft:

Van der Lei; Hateboer, Botteghin, Letschert, Burnet; Kieftenbeld, Adorjan, Hiariej; Kirm, De Leeuw, Hagenauw

 

Opstelling KAA Gent eerste helft:

Padt, Locigno, Puljic, Zukanovic, Delporte, Lepoint, Neto, Dejaegere, Kage, Privat, Soumahoro

Nicklas Pedersen zat in de eerste helft als wisselspeler op de bank.

 

Opstelling KAA Gent tweede helft:

Sels, Rafinha, Puljic (56' Hubert), Gonzalez Pirez, Gavazaj; Van Der Bruggen, Neto (65' Locigno), Lepoint; Vandeputte, Pedersen, El Ghanassy

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

Opstelling FC Groningen
Bizot (46’ Van der Lei); Magnasco (46’ Hateboer; 86’ Kappelhof), Ekong (46’ Botteghin), Kappelhof (46’ Letschert), Wijnaldum (46’ Burnet); Lindgren (16’ Kieftenbeld), Ben Moussa (46’ Hiariej), Chery (46’ Adorjan); Texeira (46’ Kirm), Zeefuik (46’ De Leeuw), Kostic (46’ Hagenauw; 76’ Mennega)

 

Opstelling KAA Gent
Padt (46’ Sels), Locigno (46’ Rafinha), Puljic, Zukanovic (46’ Gonzalez Pirez), Delporte (46’ Gavazaj), Lepoint, Neto, Dejaegere (46’ Van Der Bruggen), Kage (46’ Vandeputte), Privat (46’ Pedersen), Soumahoro (46’ El Ghanassy).

 

FC Groningen tegen KAA Gent beide helften met verschillend elftal; Luciano met lichte klachten aan de kant

FC Groningen schreef vooraf op de clubsite het volgende over het oefenduel:

"In deze wedstrijd zal het merendeel van de spelers 45 minuten speeltijd krijgen. In beide helften zal trainer Erwin van de Looi een verschillend elftal op de been brengen. Doelman Luciano heeft wat lichte klachten en zal niet in actie komen."

 

Nicklas Pedersen, vanmiddag met KAA Gent spelend tegen FC Groningen...

 

Oliva, zondag 5 januari 2014. De voorbeschouwing. 

 

De selectie gaat de korte nacht van vrijdag op zaterdag (er werd om 3 uur ´s nachts uit Groningen vertrokken om minimaal twee uur voor vertrek aanwezig te zijn om in te checken op Schiphol) vandaag inhalen door iets meer rust te nemen. In de ochtend zal er niet worden getraind maar de selectie zal na het ontbijt een ontspannende strandwandeling gaan maken. De harde wind van gisteren is gelukkig gaan liggen waardoor het vandaag waarschijnlijk nog iets warmer zal worden als gisteren. 

 

Niemand raakte gisteren uitgesproken over de kwaliteit van de grasmat in Oliva. Het is natuurlijk een samenvoegsel van klimaat, ondergrond en verzorging maar toch. Kort gemaaid en vooraf ook nog eens besproeid, het leek inderdaad op een biljartlaken. Er was slechts één persoon die wel kritiek had. De 'groundsman' of wel de terreinverzorger van het resort, die overigens uitstekend werk verricht op het veldencomplex, wilde eigenlijk liever dat Brian van Loo ergens anders zo fanatiek ging trainen. Brian vergde wel heel veel van Marco Bizot, Luciano en Stefan van der Lei die regelmatig met zijn drieën in het doelgebied stonden om de oefeningen uit te voeren. De terreinverzorger stond er bij en keek er met een bezorgd gezicht naar en dat was goed te zien. Later trof ik hem in gesprek met de vertegenwoordiger van het resort die de contacten onderhoudt met teammanager Bas Roorda en die uitte zijn ontevredenheid bij Roorda. Hij vond dat het doelgebied te veel te lijden had van de intensieve trainingen en verzocht de teammanager die trainingen ergens anders te houden, b.v. bij een cornervlag met een verplaatsbaar doel. Bas beloofde in overleg te treden met de keeperstrainer. We zullen het resultaat van dat gesprek zien bij de eerstvolgende training. 

 

FC Groningen speelt vanmiddag de eerste van twee oefenwedstrijden tijdens het trainingskamp in Oliva. Het zal een weerzien worden met onze oud speler Nicklas Pedersen die tegenwoordig uitkomt voor KAA Gent. Door weinigen geliefd, door velen verguisd en door enkelen volledig afgebrand. Het zij zo, het is niet anders. De aftrap van deze oefenwedstrijd is om 15.00 uur. 

 

Tot later vandaag

©Albert Uilenberg

 

Foto's van de keeperstraining van Brian van Loo: daarop is te zien hoe de keepers met hele kleine pasjes naar links en rechts om de pionnetjes moesten manoeuvreren. En de noppen kwamen echt diep in het gras.

 

Keeperstraining van Brian van Loo

 

 

Wedstrijdverslag van Albert:

 

FC Groningen verliest onnodig van KAA Gent met 0-1
Oliva, zondag 5 januari 2014.

 

Vandaag was KAA Gent uit België de tegenstander en het is wel aardig om te vermelden dat GVAV, de voorloper van FC Groningen, ooit al eens in het Intertoernooi, later de Intertoto Cup, tegen de voorganger van KAA Gent heeft gespeeld. De club heette toen nog La Gantoise en deze wedstrijd werd op 13 september 1961 in het Oosterparkstadion gespeeld. Het werd 3-2 voor GVAV met doelpunten van Gerrit Tardy, Henk Meuken en Rikkert La Croix.


Dat was geschiedenis toen vanmiddag om 14.30 uur beide teams het veld betraden voor de warming up. De basis waarmee FC Groningen begon bestond uit Marco Bizot, Stefano Magnasco, William Troost-Ekoing, Johan Kappelhof, Giliano Wijnaldum, Rasmus Lindgren, David Texeira, Hilal Ben Moussa, Tjaronn Chery, Genéro Zeefuik en Filip Kostic. Voor KAA Gent stonden de volgende elf op het veld: Sergio Padt, Brecht Dejaegere, Renato Neto Cardoso, Hervé Kage, Ante Puljic, Sebastien Locigno, Ervin Zukanovic, Yaya Soumahora, Nicolas Delporte, Christophe Lepoint en Sloan Privat.


In de 8e minuut ging een schot van Rasmus Lindgren naast, waarna Gent even het initiatief naar zich toe trok maar na een buitenspel doelpunt van Ervin Zukanovic was het vrijwel direct afgelopen en waren beide teams aan elkaar gewaagd. In de 20e minuut viel Rasmus Lindgren geblesseerd uit en verdween met een verkrampt gezicht richting de kleedkamer. In de 25e minuut was het raak voor Gent. Yaya Soumahoro scoorde een goal van dichtbij. Het dichst bij een Gronings doelpunt waren David Texeira in de 36e minuut toen hij rakelings over het doel kopte en in de 44e minuut toen een schot van Filip Kostic in de lange hoek door doelman Sergio Padt uit de hoek werd geslagen. Opvallend detail is dat er in de eerste helft weinig eindpasses van FC Groningen bij één van de aanvallers terecht kwamen.


Bij aanvang van de tweede helft is het wisselen niet bij te houden dus begin ik met te zeggen dat Maikel Kieftenbeld bleef staan en alle andere spelers werden vervangen door Van der Lei, Hateboer, Botteghin, Letschert, Burnet, Hiariej, Adorjan, Kirm, de Leeuw en Hagenauw. Bij Gent bleven Christophe Lepoint en Renato Neto Cardoso staan en werden de andere negen spelers vervangen door Marti Sels (keeper), Leandro Gonzales Pirez, Yassine El Ghanassy, Jari Vandeputte, David Hubert, Hannes van der Bruggen, Rafinha Scapini, Enis Gavazaj en Nicklas Pedersen.


In de 53e minuut mist Arjan Hagenauw een opgelegde kans; hetzelfde doet Andraz Kirm in de 65e minuut, hij mist het doel op een haartje dus gaat de bal voorlangs. In de 67e minuut komt Sebastien Locigno wederom in de ploeg voor de uitgevallen Renato Neto Cardoso. Een dot van een kans voor Michael de Leeuw, jammer dat de bal van zijn voet springt. Een minuut later komt Kevin Mennega in de ploeg voor Arjan Hagenauw en weer een minuut later scoort Michael de Leeuw met een lob, het is echter overduidelijk buitenspel.


In de 80e minuut laat Stefan van der Lei zich van zijn beste kant zien door een goed schot van Yassine El Ghanassy te stoppen. Hans Hateboer, die een hele goede partij speelde in de tweede helft, krijgt kramp en moet uitvallen; Johan Kappelhof die ook in de eerste helft al speelde vervangt hem. In de laatste minuut doet Tom Hiariej nog een poging om de gelijkmaker uit het vuur te slepen maar keeper Arti Secs redde de punten voor Gent. De laatste poging om nog een gelijkspel te halen kwam in de 91e minuut toen een corner van Andraz Kirm door Maikel Kieftenbeld met zijn hoofd werd geschampt en in tweede instantie door Johan Kappelhof werd gemist.


Gele kaarten waren er voor Eric Botteghin en Johan Kappelhof van FC Groningen en voor Nicolas Delporte, Yassine El Ghanassy en Jari Vandeputte van KAA Gent.


Tenslotte nog even een kleine nuancering voor de gebruikte tekst waarin Botteghin en Chery de hoofdrollen speelden. Henk Veldmate vertelde dat ik niet de juiste reden van het te laat komen had geschreven maar dat beide spelers niet de juiste weg naar het trainingsveld van iemand te horen hadden gekregen en dus een omweg hadden gemaakt. Bij deze Henk. (Maar Henk, het zou dus best wel eens via het strand kunnen zijn geweest)

 

Foto's die Albert tijdens de wedstrijd heeft gemaakt:

 

DSC08671
DSC08682
DSC08683
DSC08684
DSC08686
DSC08687
1/6 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.