Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

352 gasten online

"ajax mondeling akkoord over ontbinding terugkoopclausule Marco Bizot"

ajax heeft medio 2012 bij de verkoop van Marco Bizot aan FC Groningen een terugkoopclausule heeft bedongen. Op grond van deze clausule kan de club uit de hoofdstad Bizot in elke transfer window naar Amsterdam terughalen (voor een vergoeding van naar verluidt een kleine € 200.000), zelfs als FC Groningen de eenzijdige optie in het aflopende contract van de keeper licht. Na het lichten van deze optie zou Bizot nog tot medio 2016 in Groningen vastliggen, maar FC Groningen loopt elke transfer window het risico dat Bizot naar Amsterdam wordt teruggehaald zolang de clausule van kracht is.

 

Op woensdag 27 november jl. schreven we in dit artikel dat FC Groningen met ajax in onderhandeling was om de gewraakte clausule uit de contracten te krijgen, omdat het graag met Marco Bizot verder wil.

 

Elwin Baas van RTV Noord zei gisteren na afloop van een interview met Marco Bizot (aan de rechterkant van dit artikel te beluisteren) dat ajax volgens FC Groningen inmiddels mondeling akkoord is met het ontbinden van de terugkoopclausule; het officiële akkoord ligt er echter nog niet zwart op wit, aldus Baas.

Marco Bizot ging het vorig jaar in januari in Oliva belegde trainingskamp nog mee als tweede keeper achter Luciano, maar tijdens het Spaanse verblijf werd besloten dat Bizot het stokje in de tweede seizoenshelft van de Braziliaan zou overnemen. Bizot keepte tot nu toe 39 wedstrijden in het eerste elftal van FC Groningen.

 

Stand van zaken keepers FC Groningen:

 

1e keeper: Marco Bizot (22 jaar); contract tot medio 2014; optie tot medio 2016

2e keeper: Luciano da Silva (33); contract tot medio 2014; geen optie

3e keeper: Stefan van der Lei (20); contract tot medio 2015; optie tot medio 2016

4e keeper: Joey Potveer (20); geen contract (speelt op amateurbasis)

 

Gerelateerde artikelen: 

 

27-11-2013 "FC Groningen onderhandelt met ajax over eliminatie terugkoopclausule Marco Bizot"

01-10-2013 "ajax kan Marco Bizot voor gelimiteerd transferbedrag terughalen naar Amsterdam"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.