Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

183 gasten online

Nick van der Velden: "Ik vind dat we bij de eerste zes móeten eindigen; die Grote Markt móet en zal volstromen komende zomer"

In een werkelijk prachtig interview met Dennis van Bergen van Voetbal International komt Nick van der Velden deze week in de papieren editie van VI aan het woord. Van der Velden is vol lof over de stad Groningen, over zijn nieuwe club en over hoofdtrainer Erwin van de Looi. Ondanks zijn liesblessure, die hem al geruime tijd aan de kant houdt, zegt hij dat hij zich nog nooit zo gelukkig als nu heeft gevoeld.

 

Hij denkt er op 18 januari a.s. bij de competitiehervatting in Waalwijk weer bij te zijn, en de routinier toont zich, wijzend naar de Grote Markt, van zijn strijdbare kant: "Daar! Op dat bordes moeten we straks gehuldigd worden, wanneer we Europees voetbal hebben gehaald. Ik vind dat wij bij de eerste zes ploegen móeten eindigen. Die Grote Markt móet en zal volstromen komende zomer."

 

Wat ons betreft één van de mooiste quotes over FC Groningen is deze: "Deze club, waar aanvallend voetbal en de mouwen opstropen voorop staat, is me op het lijf geschreven. Het is bovendien een club die leeft. Dat zag je wel weer na het overlijden van clubicoon Martin Koeman. Werkelijk iedereen in de stad toonde zijn of haar betrokkenheid."

Nick van der Velden over Erwin van de Looi en het voetbal dat de hoofdtrainer wil spelen:

 

"Onze trainer Erwin van de Looi is heel belangrijk geweest voor onze succesvolle eerste seizoenshelft. Vorig jaar kreeg FC Groningen het verwijt te zakelijk te voetballen. Als je nu sensatie zoekt, moet je naar de Euroborg komen. Ons voetbal is écht leuk om te zien. Natuurlijk geeft de trainer taken mee waaraan je je moet houden, maar je krijgt van hem ook de vrijheid die op je eigen manier in te vullen. Zolang aanvallend voetbal maar voorop staat. Dat is zeker voor een creatieve speler als ik fijn. Ik ben heel blij dat ik voor FC Groningen heb gekozen."

 

Voor diverse voorbeelden die blijk geven van zijn voetbalhumor, zijn rol van vaderfiguur voor Género Zeefuik ("Género ging een tijdje gebukt onder de berichtgeving over zijn gewicht. Op dat soort momenten probeer ik zo'n jongen op te beuren. 'Kom op, vriend', zeg ik dan en probeer hem op trainingen juist opbouwend te coachen. Het heeft geen zin mensen af te breken"), zijn betrokkenheid bij de zieke keeperstrainer Sierd van der Berg ("Elke dag sta je met Sierd op het veld en dan blijkt hij opeens ernstig ziek te zijn. Zo energiek, zo bevlogen, zo'n goeie kerel bovendien. En ook nog eens vader van drie jonge kindjes. Nu vecht hij letterlijk voor zijn leven, zó onrechtvaardig. Dan zie je weer hoe betrekkelijk alles is"), zijn inzet voor Make-A-Wish ("Een tijdje terug mocht ik weer een aantal kinderen op sleeptouw nemen in Groningen. Geeft me echt een goed gevoel. Als je het geluk van die kindjes in de ogen ziet, realiseer je je dat je met een klein gebaar enorm veel kunt betekenen als prof. Het is bovendien goed voor je relativeringsvermogen. Het leert je dat je als profvoetballer niets te klagen hebt"), Louis van Gaal, N.E.C., FC Dordrecht en andere zeer lezenswaardige zaken verwijzen we graag naar het interview in VI.

 

Nick van der Velden - een prachtkerel!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.