Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

68 gasten online

Luciano: "Mijn zaakwaarnemer zegt dat er belangstelling is vanuit Griekenland en Turkije"

De eerste weken van juni 2007 stonden bol van de nieuwtjes. Arjen Robben trouwde op zaterdag 9 juni 2007 in de Stadsschouwburg van Groningen met Bernadien Eillert, en Hans Nijland maakte in zijn nieuwsbrief van 12 juni 2007 bekend dat Erwin van de Looi met ingang van het daaropvolgende seizoen de opvolger van Henk de Jong als trainer van Jong FC Groningen zou worden.

 

Verder communiceerde de Trots van het Noorden op 12 juni 2007 op de clubsite de komst van een van het Belgische Germinal Beerschot Antwerpen afkomstige nieuwe speler:

 

"Luciano da Silva tekent in Euroborg een contract voor de komende drie seizoenen en er ligt een optie voor nog twee jaar. De goalie had in België nog een één jaar doorlopende verbintenis en FC Groningen moet derhalve een afkoopsom betalen van ruim 400.000 euro." Luciano werd gecontracteerd als opvolger van Bas Roorda, die een dag eerder naar PSV vertrok.

Luciano speelde 181 officiële wedstrijden voor GBA en 143 voor FC Groningen. Zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af, en zal zeker niet worden verlengd. Sterker nog, FC Groningen hoopt hem nog deze maand aan een andere club te kunnen slijten. Of dit lukt is de vraag: de inmiddels 33-jarige Braziliaan behoort tot de grootverdieners in Groningen. Tegenover het Dagblad van het Noorden vertelt hij op donderdag 9 januari jl.: "Mijn zaakwaarnemer zegt dat er belangstelling is vanuit Griekenland en Turkije. Maar ik ga niet overal naartoe. Mijn dochtertje van zes zit in Nederland op school en mijn vrouw bevalt het in Nederland ook goed. Dat heb ik ook tegen de directie van FC Groningen gezegd. Aan het begin van het vorige seizoen was ik bijna naar Lierse gegaan. Dat had ik wel gewild." De zaakwaarnemer van Luciano is overigens World Soccer Consult, dat door Henk van Ginkel, een hoogst dubieuze agent, wordt gerund.

 

Hij zegt nog één à twee jaar te willen keepen, om dan terug te gaan naar zijn geboorteplaats Purilandia, 300 km boven Rio de Janeiro. Luciano: "Mijn moeder, mijn broer en zus en mijn verdere familie wonen er ook. Ik heb er eerder al geïnvesteerd in huizen en heb er ook een paar koeien lopen. Of ik na mijn carrière boer wordt? Nee. Ik ga bij Petrobras, een grote oliemaatschappij, werken. Als tolk. Lijkt me leuk werk."

 

 

Zijdelings gerelateerd artikel:

 

23-08-2011 Henk van Ginkel (zaakwaarnemer Tim Matavz) gooit knuppel in hoenderhok

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.