Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

447 gasten online

Emil Johansson vertrekt per direct naar Sandnes Ulf uit Noorwegen

Emil Johansson verlaat FC Groningen en gaat per direct voor het Noorse Sandnes Ulf spelen. De club uit Sandnes, dat vlakbij Stavanger ligt, komt uit in de hoogste Noorse divisie, de Tippeligaen, en eindigde daarin afgelopen seizoen net boven de streep, op een 13e plaats. De Noorse competitie loopt van maart tot en met november.

 

De Zweed had bij FC Groningen nog een contract tot medio 2015. FC Groningen schrijft op de clubsite niets over de eventuele vergoeding die het voor Johansson ontvangt. Volgens Frederick Stokker van RTV Noord vertrekt Emil Johansson transfervrij uit Groningen. Hiermee is duidelijk dat het in mei 2013 lichten van de optie in Emils contract FC Groningen niets heeft opgeleverd, integendeel. Wim Masker van de Groninger Gezinsbode vermoedt dat Johansson een afkoopsom meekrijgt voor zijn nog 1,5 jaar durende contract: "Zijn bescheiden, nieuwe club zal vermoedelijk niet in staat zijn om zijn Groningse salaris te benaderen", aldus Masker.

 

Emil Johansson zal bij Sandnes Ulf een tweejarig contract tekenen dat loopt tot 31 december 2016. Morgen traint hij voor het eerst mee met zijn nieuwe club, zo bericht Sandnes Ulf op de clubsite. Emil Johansson over zijn transfer: "Ik wilde iets nieuws proberen, en Sandnes Ulf nam contact met mij op en liet merken dat ze me graag wilden. Ik had geen twijfel. Ik hoop kwaliteit aan het team te kunnen toevoegen zodat we hoger op de ranglijst kunnen komen. Ook wil ik graag dat Sandnes Ulf Viking (voormalige club van Erik Nevland en de plaatselijke rivaal, red.) voor de eerste keer verslaat", waarna hij lacht.

FC Groningen licht op de clubsite het volgende toe: 

 

FC Groningen lichtte vorig jaar april (m.z. mei, red.) de optie in het contract van Johansson om de transferrechten op de Zweedse verdediger te behouden. De afspraak met de speler en zijn zaakwaarnemer was toen al wel dat er aan een vertrek uit Euroborg zou worden gewerkt, omdat het perspectief op speeltijd voor Johansson klein was. Ondanks belangstelling van verschillende kanten kwam een transfer afgelopen zomer niet tot stand.

 

Het stadion van Sandnes Ulf, Sandnes idrettspark (capaciteit: 4.969)

 

De toen 24-jarige Emil Johansson werd door FC Groningen op 24 juni 2011 samen met Kees Kwakman gepresenteerd. Hij kwam voor een transferbedrag van ruim € 500.000 over van het Noorse Molde FK en tekende in Groningen een tweejarig contract, met een optie voor nog eens twee seizoenen. Hij speelde slechts acht duels in het eerste elftal van FC Groningen.

 

We wensen Emil heel veel succes in Noorwegen toe en hopen dat hij daar wel een echte kans krijgt en dat verder blessureleed hem bespaard blijft. Wij hebben het gevoel dat we de echte Emil Johansson in Groningen nooit aan het werk hebben gezien.

 

Emil Johansson en Kees Kwakman werden op 24 juni 2011 gepresenteerd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.