Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

138 gasten online

Hans Nijland: "Er is belangstelling voor Eric Botteghin en Filip Kostic, maar zij worden deze winterstop niet verkocht"

Afgelopen maandag, 13 januari jl., werd de door het bestuur van de Business Club FC Groningen georganiseerde jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor sponsorrelaties van FC Groningen gehouden. Na afloop van de receptie verscheen Hans Nijland voor de microfoon van FC Groningen TV. Hij verklaarde dat het voor FC Groningen op dit moment niet noodzakelijk is om bepalende spelers te verkopen, ook al heeft FC Groningen een financieel moeizaam jaar gedraaid.

 

Er is op dit moment belangstelling voor sommige spelers, en de algemeen directeur noemde concreet de namen van Eric Botteghin en Filip Kostic. Nijland verzekerde echter dat beide spelers, evenals andere bepalende spelers, deze winterstop (en vermoedelijk eveneens de resterende dagen van januari) niet verkocht zullen worden, omdat FC Groningen een goed vervolg aan de eerste seizoenshelft wil geven.

Wel mogen sommige andere spelers de FC verlaten, "en deze spelers weten dit ook", aldus Nijland, die ongetwijfeld zal doelen op o.a. Luciano en David Texeira. Nijland verwacht dat er de laatste dagen van januari het nodige op de clubleiding van FC Groningen zal afkomen. Onrustig is het nu al: vrijwel dagelijks informeren zaakwaarnemers bij de FC naar spelers, maar op dit moment nog niet concreet. 

 

Het interview van Emiel Venema van FC Groningen TV met Hans Nijland is hier terug te zien:

 

 

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat Nijland vorig jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie soortgelijke uitlatingen deed. Enige tijd later moest hij echter bekennen dat Leandro Bacuna en Virgil van Dijk verkocht moesten worden omdat FC Groningen de rekeningen moest kunnen blijven betalen. Kortom, als de deze maand nog lopende transfer window niet hectisch wordt, dan zal die van komende zomer dat zonder twijfel wél worden. De financiële situatie is in vergelijking met een jaar geleden nl. zeker niet verbeterd. Ook in 2014 zullen lucratieve uitgaande transfers uit financieel oogpunt zeer welkom zijn.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.