Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

364 gasten online

"Johan Kappelhof houdt de boot met betrekking tot contractverlenging af"

Op 6 november jl. schreven we in dit artikel dat FC Groningen en Johan Kappelhof binnenkort met elkaar om de tafel zouden gaan om het over de verlenging van het aflopende contract van de 23-jarige verdediger te hebben. We zijn twee maanden verder, en de verbintenis van de verdediger is nog altijd niet verlengd. Het Dagblad van het Noorden bericht vanmorgen nl. dat Johan Kappelhof de boot vooralsnog afhoudt. Tijdens het trainingskamp in het Spaanse Oliva heeft Henk Veldmate nogmaals met Kappelhof gesproken, maar tot een akkoord heeft dit nog niet geleid.

 

Het DvhN schrijft: "Hij heeft een goed eerste half jaar achter de rug en heeft bij de contractonderhandelingen de troefkaarten in handen. FC Groningen gruwelt bij de gedachte dat Kappelhof straks voor niks de deur kan uitlopen."

 

Wat ons betreft: graag of niet. FC Groningen heeft in de persoon van de van een kruisbandblessure herstellende Nick Bakker een goed alternatief achter de hand. Ook het contract van Bakker loopt af, maar FC Groningen bezit een optie om de verbintenis met nog een seizoen te verlengen.

 

Dat het afsluiten van contracten met eenzijdig door de FC te lichten opties niet zonder risico's is, bleek deze week maar weer eens. Emil Johansson vertrok transfervrij naar het Noorse Sandnes Ulf. Het DvhN schrijft dat de club aan de Zweed 'een flinke zak met geld' had moeten meegeven als FC Groningen de optie in het aflopende contract in mei 2013 niet zou hebben gelicht: de Trots van het Noorden en Emil Johansson hadden dit in het contract laten opnemen.

 

Johan Kappelhof: "Het is zeker niet zo dat ik scherm met belangstelling van andere clubs"

Lees onderaan het arikel wat de visie van Johan Kappelhof zelf is.

 

Reportage RTV Noord van vrijdag 17 januari 2014:

 

Een soortgelijk Zwaard van Damocles (of, zoals Renze de Vries zich placht uit te drukken, Zwaard van Damascus), hangt FC Groningen in het geval van David Texeira boven het hoofd. Niet lichten van de optie betekent € 500.000 overmaken op de rekening van de Uruguayaan; wel lichten van de optie betekent nog eens twee jaar een vorstelijk niet-EU-salaris (€ 424.500 per jaar, aldus de krant!) naar dezelfde rekening doorsluizen.

 

Huyn Jun Suk vertrok nog niet zo lang geleden transfervrij naar Portugal, kort voordat zijn contract afliep. Ook de Zuid-Koreaan zou een fors bedrag hebben getoucheerd als FC Groningen de optie in diens contract niet zou hebben gelicht. Na slechts een half seizoen vertrok Suk overigens voor ettelijke miljoenen aan transfergeld naar de Arabische woestijn. FC Groningen kon hiervan niet profiteren. 

 

Ook in de aflopende contracten van Nick Bakker, Marco Bizot, Henk Bos, Yoëll van Nieff en Andraz Kirm zijn opties opgenomen. We sluiten niet uit dat ook Kirm in zijn contract een bepaalde passage heeft laten opnemen die erin voorziet dat hij een bepaald bedrag ontvangt als FC Groningen de optie in het contract van de Sloveen niet licht.

 

Het geeft maar weer eens aan dat FC Groningen grote financiële risico's heeft gelopen (ook in tijden dat de bomen allang niet meer tot in de hemel groeiden) met het aantrekken van spelers die zich nog niet in een met de Nederlandse Eredivisie vergelijkbare competitie hadden bewezen. Wie niet waagt, wie niet wint. Maar er is o.i. de laatste jaren wel erg veel gewaagd, hetgeen nu al een aantal jaren in de winst- en (met name) verliesrekening van FC Groningen tot uitdrukking komt. Ingezet is op lucratieve doorverkoop van spelers. Het is er bij genoemde voorbeelden niet van gekomen, met alle financiële ellende van dien.

 

Respect voor spelers en medewerkers van FC Groningen dat ze hebben ingestemd met een versobering van hun arbeidsvoorwaarden, en ook de Businessclub van FC Groningen toonde zich afgelopen maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie van z'n ambitieuze kant. De daling van het aantal leden (in drie jaar van 900 naar 700) moet worden omgebogen: ingezet wordt op 1.000 leden (ook over drie jaar te realiseren), die een inkomstenstroom moeten genereren waarmee Europees voetbal - het ultieme doel - gewaarborgd kan worden. Kortom, niemand zit bij de pakken neer. Maar had het - los van de economische crisis - wel zover moeten komen?

 

Johan Kappelhof: "Het is zeker niet zo dat ik scherm met belangstelling van andere clubs"

Johan Kappelhof komt op vrijdag 17 januari 2014 op de clubsite van FC Groningen aan het woord: "Ik heb inmiddels met de club gesproken. Ik heb het naar mijn zin bij FC Groningen, weet wat ik aan de club heb en FC Groningen weet wat ze aan mij heeft. We hebben beide positieve intenties. Het is zeker niet zo dat ik scherm met belangstelling van andere clubs. We hebben alleen geen haast met een nieuw contract. Ik wil me nu puur richten op de herstart van de competitie en op een later moment zullen we verder in gesprek gaan. Ik ben daar positief over gestemd."

 

Ook RTV Noord spendeerde een artikel aan de contractverlenging van Jiohan Kappelhof:

 

Johan Kappelhof: "Zowel Groningen als ik hebben allebei positieve intenties. Ik heb het gevoel dat het wel goed gaat komen. Ik heb een positief gevoel bij FC Groningen. Het is de bedoeling dat we gewoon met elkaar blijven praten en wie weet dat we er in de toekomst uitkomen. FC Groningen is een mooie club en ik heb het hier naar mijn zin. Ik ben zeker niet negatief."

 

Henk Veldmate: "Na het gesprek met Johan en zijn zaakwaarnemer heb ik er een goed gevoel aan over gehouden. Wij hebben met elkaar afgesproken dat we op een nader en later te bepalen tijdstip verder gaan praten en dat is prima."

 

Gerelateerd artikel:

 

06-11-2013 "FC Groningen wil aflopende contract van Johan Kappelhof verlengen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.