Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

122 gasten online

FC Groningen wil gesprek met Maikel Kieftenbeld

UPDATE: FC Groningen en Kieftenbeld in gesprek over verlenging contract

Stand van zaken vrijdag 17 januari 2014:

Vanmorgen hebben we op het trainingsveld gesproken met René Eijkelkamp, de zaakwaarnemer van Maikel Kieftenbeld. Volgens Eijkelkamp, samen met zijn broer Harold de drijvende kracht achter Eijkelkamp Pro Soccer, heeft FC Groningen laten weten een gesprek met Maikel Kieftenbeld te willen hebben.

 

Het ligt voor de hand dat contractverlenging het gespreksthema zal zijn, aangezien het voor een gesprek waarin wordt medegedeeld dat het aflopende contract niet zal worden verlengd o.i. nog wat te vroeg is.

 

Maikel Kieftenbeld zou na Johan Kappelhof de tweede speler met een aflopend contract zijn die voor contractverlenging in aanmerking komt.

 

UPDATE vrijdag 24 januari 2014:

FC Groningen en Maikel Kieftenbeld in gesprek over verlenging contract

Maikel Kieftenbeld heeft vandaag voor de camera van RTV Noord aangegeven inmiddels kort met Hans Nijland en Henk Veldmate gesproken te hebben, en een vervolggesprek te verwachten, met als inzet een nieuw contract. Maikel heeft het bij FC Groningen ('hartstikke mooie club') prima naar de zin; ook Erwin van de Looi, niet alleen hoofdtrainer maar ook lid van het Technisch Platform, uit zich positief over Kieftenbeld. De intenties van beide parijen zijn positief.

 

De gesprekken zijn hier en hier te beluisteren.

Op vrijdag 17 januari jl. schreven we al het volgende:

 

Maikel Kieftenbeld werd door FC Groningen op 17 juni 2010 gepresenteerd, samen met Jonas Ivens. Kieftenbeld was voor een bedrag van € 300.000 overgenomen van Go Ahead Eagles, waar hij furore als middenvelder had gemaakt. FC Groningen trok hem echter aan als rechtsback.

 

Hij speelde tot nu toe 114 wedstrijden in het eerste elftal, en pakte dit seizoen pas één gele kaart, daar waar de kaartenoogst in de drie voorgaande seizoenen meer dan aanzienlijk was. Toeval of niet - Kieftenbeld speelt tot nu toe een sterk seizoen en heeft Rasmus Lindgren, de eerste aanvoerder van FC Groningen, uit de basis verdreven en draagt nu zelf wekelijks de aanvoerdersband.

 

FC Groningen zal met betrekking tot komend seizoen kritisch kijken naar de middenvelders. Het contract van Rasmus Lindgren, vermoedelijk één van de best betaalde spelers bij FC Groningen, loopt nog tot medio 2016, en de verhuurde Yoëll van Nieff en Paco van Moorsel zullen komend seizoen vermoedelijk weer in Groningen aansluiten. Het contract van Van Nieff loopt af, maar wij gaan ervan uit dat FC Groningen de bedongen eenzijdige optie gaat lichten; de verbintenis van Paco van Moorsel, die ook bij SC Cambuur geen basisplaats heeft, loopt nog tot medio 2015.

 

Maikel Kieftenbeld zal niet met een groot contract in Groningen zijn begonnen, maar zal nu kunnen bogen op zijn goede ontwikkeling en aanvoerderschap. Kortom - contractverlenging heeft ongetwijfeld nog wel wat voeten in de aarde.

 

René Eijkelkamp was ook op de hoogte van het feit dat Erik Bakker, middenvelder van SC Cambuur, op het lijstje van FC Groningen staat (Eijkelkamp is ook de zaakwaarnemer van Bakker), maar hield zich verder op de vlakte over de concreetheid van de belangstelling.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.