Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

419 gasten online

Schikkingsvoorstel aanklager KNVB: drie wedstrijden schorsing voor Hans Hateboer; club en speler gaan in beroep

De aanklager van de KNVB heeft iedereen die FC Groningen een warm hart toedraagt vanmiddag verrast met een zwaarder dan verwacht schikkingsvoorstel. Waar iedereen na bestudering van de beelden kon concluderen dat Hans Hateboer geen overtreding had begaan die een schorsing van de jonge verdediger zou rechtvaardigen, kwam de aanklager met een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk. Club en speler hadden tot vanmiddag 16:30 uur de tijd om op het schikkingsvoorstel te reageren. Na overleg is besloten het schikkingsvoorstel niet te accepteren. FC Groningen schrijft op de clubsite: "Hateboer en FC Groningen zijn het niet eens met de uitgedeelde rode kaart en hebben daarom het schikkingsvoorstel afgewezen."

 

Oud-scheidsrechter & opleider FIFA Mario van der Ende uit kritiek op KNVB

Mario van der Ende steekt zijn mening over het schandalige schikkingsvoorstel niet onder stoelen of banken. Op Twitter zegt hij het volgende: "#Hateboer @fcgroningen 2 wedstrijden+1 voorwaardelijk. Scheidsrechter en aanklager zonder voetbalgevoel. Ongelooflijk", en illustreert zijn mening met de gisteren ook al door ons geplaatste foto's van Hateboers sliding.

Door het schikkingsvoorstel af te  wijzen, zal de zaak worden voorgelegd aan de tuchtcommissie betaald voetbal. Huisadvocaat Wim Entzinger zal namens de club een mondelinge toelichting geven op de visie van de club en speler en zal hiervoor op korte termijn een oproep krijgen. Doorgaans vinden deze zittingen op donderdagavond op het bondsbureau van de voetbalbond in Zeist plaats. 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.