Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

160 gasten online

Henk Veldmate: "Wij moedigen vertrek van Luciano in januari aan"

UPDATE: "Luciano niet naar Go Ahead Eagles als opvolger van Elroy Room"

Op 11 januari jl. schreven wij in dit artikel dat de zaakwaarnemer van Luciano schermde met belangstelling uit Griekenland en Turkije. Sindsdien bleef het echter stil rond de bijna 34-jarige doelman, die tijdens het Spaanse trainingskamp in Oliva amper meetrainde en ook daarna met niet nader toegelichte klachten aan de kant staat.

 

Het heeft er alle schijn van dat Stefan van der Lei geruisloos is of wordt doorgeschoven naar de positie van tweede keeper. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Henk Veldmate tegenover de Belgische Voetbalkrant heeft laten weten dat de Trots van het Noorden de Braziliaan geen strobreed in de weg zal leggen mocht deze uit Groningen willen verkassen, want zo interpreteren wij zijn woorden: "Hij heeft een aflopend contract, waardoor wij een winters vertrek aanmoedigen", aldus de technisch manager van FC Groningen.

 

UPDATE woensdag 29 januari 2014:

Telegraaf: "Luciano bedankt voor aanbod om eerste keeper Go Ahead Eagles te worden"

Mocht het bericht van De Telegraaf kloppen, dan zal FC Groningen niet blij zijn: volgens de krant heeft Luciano het aanbod van Go Ahead Eagles om Elroy Room op te volgen als eerste keeper naast zich neergelegd. De door Vitesse aan de Eagles verhuurde Room is plotseling naar Arnhem is teruggeroepen, waardoor de club van trainer Foeke Booy in allerijl op zoek moet naar een nieuwe keeper. Inmiddels is Booy in onderhandeling met Sergio Padt, keeper van KAA Gent. Padt speelde op 5 januari jl. nog mee in het oefenduel tegen FC Groningen.

 

AD: "Overgang Luciano naar Go Ahead Eagles van de baan door blessure Luciano"

Volgens Johan Inan van het Algemeen Dagblad is het echter aan de blessure van Luciano te wijten dat de overgang naar Deventer niet is doorgegaan. De Eagles zouden zelf zijn afgehaakt. Wat Luciano precies mankeert is ons overigens niet bekend.

Op dinsdag 28 januari 2014 schreven wij al het volgende:

 

Het zal echter niet makkelijk worden om Luciano elders onder te brengen voordat zijn contract afloopt. De transfer window eindigt a.s. vrijdag tegen middernacht, en Luciano is bovendien kieskeurig. Tegenover het Dagblad van het Noorden verklaarde hij: "Ik ga niet overal naartoe. Mijn dochtertje van zes zit in Nederland op school en mijn vrouw bevalt het in Nederland ook goed. Dat heb ik ook tegen de directie van FC Groningen gezegd. Aan het begin van het vorige seizoen was ik bijna naar Lierse gegaan. Dat had ik wel gewild.

 

Ook David Texeira mag FC Groningen verlaten. De Uruguayaan valt inmiddels buiten de wedstrijdselectie van het eerste elftal en zat gisteravond ook niet bij de selectie van Jong FC Groningen. Het is o.i. lastig om een andere club te vinden voor iemand die nooit speelt. Inzake Matías Jones en Emil Johansson bleek dit echter wel degelijk mogelijk. We zullen zien wat deze week nog aan transfernieuws brengt!

 

Gerelateerd artikel:

 

11-01-2014 Luciano: "Mijn zaakwaarnemer zegt dat er belangstelling is vanuit Griekenland en Turkije"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.