Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

222 gasten online

FC Groningen verhuurt William Ekong per direct aan FC Dordrecht

Wiliam Ekong wordt door FC Groningen tot het einde van dit seizoen aan FC Dordrecht verhuurd. Dit meldt FC Groningen op de clubsite. FC Dordrecht, de koploper in de Jupiler League die ook al tijdelijk gebruik maakt van de diensten van Yoëll van Nieff, was na het vertrek van Josimar Lima naar Al-Shaab uit de Verenigde Arabische Emiraten op zoek naar een directe versterking in de verdediging. FC Groningen had in december al aangegeven dat Ekong verhuurd mocht worden, zie ons artikel van 23 december jl.

 

Het contract van de 20-jarige Ekong met FC Groningen loopt tot medio 2015; FC Groningen bezit een eenzijdige optie om de verbintenis met twee seizoenen te verlengen tot medio 2017.

Technisch manager Henk Veldmate over de tijdelijke overgang van Ekong: "FC Groningen en Ekong hebben beiden belang bij deze verhuur. Ekong zal een halfjaar op een hoger niveau dan in de Beloftencompetitie spelen en FC Groningen zal Ekong komende zomer terugkrijgen met de ervaring uit de Jupiler League.

 

De verdediger debuteerde op 21 september 2013 voor de Trots van het Noorden in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. In dit duel startte hij in de basis, maar werd in de rust vervangen. Op 3 november jl. werd hij thuis tegen Roda JC in de slotminuut als invaller in de ploeg gebracht. Dit duel eindigde in 3-3.

 

William Ekong is na Emil Johansson de tweede speler die in deze winterstop uit Groningen vertrekt. Ekong wordt verhuurd; Johansson is transfervrij naar het Noorse Sandnes Ulf vertrokken. Ook Luciano en David Texeira ziet FC Groningen graag vertrekken. De transfer window loopt nog tot vrijdag 31 januari 2014, 23:59 uur. Er zijn echter landen met een afwijkende transfer window. Zo loopt die in Servië van 20 januari 2014 t/m 14 februari 2014, in Rusland van 28 januari 2014 t/m 27 februari 2014 en die van Oekraïne van 31 januari 2014 t/m 1 maart 2014. Klik hier voor een overzicht.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.