Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

136 gasten online

Theo Lucius breekt kuitbeen op training

Theo Lucius heeft vandaag op de training zijn kuitbeen gebroken, zo melden Dick Heuvelman op Twitter en RTV Noord zojuist. Zijn seizoen bij FC Groningen zit er hierdoor vermoedelijk op (al geeft de FC de hoop op het tegendeel niet op), en mogelijk zijn gehele carrière bij de Trots van het Noorden, aangezien hij een contract tot het einde van dit seizoen heeft. Het voor FC Groningen en Lucius slechte nieuws past in de extreem heftige blessuregolf die onze club dit seizoen teistert.

Luister hier naar Ron Jans over de blessure van Lucius.

 

FC Groningen komt hierdoor nog dunner in zijn verdedigers te zitten. Gibril Sankoh keert zondag in de wedstrijd die FC Groningen tegen VVV moet spelen terug na zijn schorsing, maar de defensieve wisselmogelijkheden nemen door Theo's zware pech natuurlijk af. Ongetwijfeld zal ook Tom Hiariej bij de selectie zitten, maar we hebben geen enkele andere fitte A-selectie-verdediger meer die op de bank kan plaatsnemen.

 

Maar bovenal is dit nieuws natuurlijk een zware klap voor Lucius zelf.

 

Inmiddels heeft RTV Noord meer bijzonderheden over wat er is gebeurd:

 

De kuitbeenbreuk ontstond tijdens een duel met Leandro Bacuna. Lucius is direct naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn been in het gips is gezet.

Het is onduidelijk hoe lang het herstel gaat duren, maar FC Groningen gaat ervan uit dat de middenvelder dit seizoen nog wel in actie komt.

 

Aangezien Lucius reeds in het gips zit, zal een operatie vermoedelijk niet nodig zijn geweest. De stukken bot zullen dus op de goede plaats hebben gezeten, dit zal zijn herstel bespoedigen. Voor meer medische details rond het wel en wee van geprakte kuitbenen bij sporters: klik hier. Sportarts Dr. Frank Backx zegt daar o.a.: "Zonder complicaties duur de genezing normaliter 6-12 weken."

 

Overigens heeft Theo zijn kuitbeen al eens eerder gebroken en toen voetbalde hij na vier weken alweer!

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.