Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

544 gasten online

Wegen FC Groningen en Timo Letschert gaan scheiden, Yoëll van Nieff wordt teruggehaald van FC Dordrecht

FC Groningen heeft vanmiddag op de clubsite bekendgemaakt dat het contract met Timo Letschert met wederzijds goedvinden met onmiddellijke ingang is ontbonden. De club voegt hieraan toe dat het ontbinden van het contract op initiatief van de club is gebeurd. Aanleiding was een gesprek met de speler. De verdere inhoud van het gesprek is niet bekendgemaakt.

 

Timo Letschert, onlangs tijdens het trainingskamp in Oliva (foto: Albert Uilenberg)

 

Yoëll van Nieff keert per direct terug in Groningen; "zit zaterdag bij wedstrijdselectie tegen AZ":

Vanavond is tevens bekend geworden dat FC Groningen Yoëll van Nieff met onmiddellijke ingang terughaalt naar het hoge noorden. Van Nieff was het afgelopen half jaar als speler van Jong FC Groningen verhuurd aan FC Dordrecht en ontwikkelde zich het afgelopen half jaar tot een belangrijke speler op het middenveld van de club.

 

Het Dagblad van het Noorden meldt dat Yoëll van Nieff zaterdag al deel uitmaakt van de wedstrijdselectie van het eerste elftal dat een uitwedstrijd tegen AZ zal spelen.

Timo Letschert

Aangezien de club verder memoreert aan de eerdere schorsing van Letschert om disciplinaire redenen valt niet uit te sluiten dat Letschert ook nu weer te kennen heeft gegeven moeite te hebben met zijn reserverol bij de Trots van het Noorden. Met Rasmus Lindgren, de van zijn kruisbandblessure terugkerende Nick Bakker en de talentvolle Hans Hateboer heeft FC Groningen nog een aantal opties voor de centrale verdediging. Vanmorgen op de training speelde Rasmus Lindgren al centraal in de verdediging. Timo Letschert had bij FC Groningen nog een verbintenis tot medio 2015.

 

Yoëll van Nieff

Van Nieff speelde tot nu toe één wedstrijd in het eerste elftal van FC Groningen. Voor FC Dordrecht speelde hij in de eerste seizoenshelft 21 wedstrijden waarin hij maar liefst negen keer wist te scoren. Hij wist met name uit vrije trappen regelmatig het net op schitterende wijze te vinden. Zijn wedstrijden speelde Van Nieff als middenvelder. Het is dan ook de vraag of Van Nieff daadwerkelijk als vervanger voor William Ekong en Timo Letschert wordt gehaald. Mogelijk houdt FC Groningen ook nog rekening met het vertrek van een middenvelder. Marco Boogers, technisch directeur van FC Dordrecht, toonde zich op Twitter teleurgesteld:"Yoell van Nieff per direct terug naar FC Groningen. Met grote teleurstelling werd ik vanmiddag gebeld door FC Groningen." Van Nieff zal morgen al met de selectie van FC Groningen meetrainen. Het contract van Yoëll loopt nog tot het einde van dit seizoen. FC Groningen heeft een eenzijdige optie bedongen voor nog een contractjaar. Tegenover RTV Noord heeft Van Nieff aangegeven dat hij overvallen werd door het nieuws dat hij zich per direct weer bij FC Groningen diende te melden:"'Ik steek in een hele goede vorm en speel momenteel op tien en dat gaat hartstikke goed. Ik had dan ook heel graag het seizoen bij Dordrecht af willen maken en kampioen worden."

 

Motivatie FC Groningen terughalen Yoëll van Nieff

FC Groningen schrijft op de clubsite het volgende: "FC Groningen had de mogelijkheid Van Nieff tussentijds terug te halen naar Groningen. Hierover waren contractuele afspraken gemaakt tussen beide clubs. Vanwege de uitstekende ontwikkeling van Van Nieff bij FC Dordrecht en na het vertrek van de verdedigers William Ekong (verhuurd aan FC Dordrecht) en Timo Letschert (contractontbinding) was Van Nieff voor FC Groningen de eerste optie de selectie per direct te versterken." Hieruit kan geconcludeerd worden dat de FC Van Nieff in eerste instantie voor de verdediging heeft teruggehaald. Verrassend.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.