Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

160 gasten online

David Texeira ziet af van verhuur aan Roda JC

De afgelopen dagen is er gesproken over een verhuur van David Texeira aan Roda JC, zo hebben wij uit betrouwbare bron vernomen. De Uruguayaan, die een aflopend contract heeft dat op grond van een optie met twee jaar verlengd kan worden, ziet een overgang naar Kerkrade zelf echter niet zitten, en zal niet naar Limburg afreizen.

 

Volgens Dagblad De Limburger dacht Roda JC donderdag zo goed als rond te zijn met David Texeira. De deal ketste op het allerlaatste moment af, zo schrijft de krant. Op het allerlaatste moment heeft de club uit Kerkrade zich nu versterkt met Anco Jansen van De Graafschap.

FC Groningen zit met David Texeira in zijn maag. Niet uit de EU afkomstige spelers moeten tijdens hun contractduur minimaal drie maal ca. € 450.000 hebben verdiend. Aan de Uruguayaan werd de eerste drie jaar minder uitgekeerd, waardoor hij recht heeft op een nabetaling van ca. € 500.000 als FC Groningen de optie niet licht. Doet de Trots van het Noorden dit wel, dan ligt hij nog eens twee jaar vast in Groningen. Als hij zijn contract uitdient moet hij aan het einde van het vijfde contractjaar minimaal drie maal € 450.000 hebben ontvangen. Kortom - zijn jaarsalaris zal in dat geval in de volgende twee seizoenen meer dan € 450.000 moeten bedragen. Het moge duidelijk zijn dat de FC er alles aan gelegen is om Texeira in deze transfer window van de hand te doen.

 

Grads Fühler staat nog altijd op de loonlijst van FC Groningen - hij is de enige in het buitenland (Peru) werkzame medewerker van FC Groningen - maar we vermoeden dat er niet snel weer een speler uit Zuid-Amerika gehaald zal worden, zeker niet eentje voor wie onmiddellijk de salariële niet-EU vereisten gelden. Voor FC Groningen is het goed om te weten dat Stefano Magnasco ook een Italiaans paspoort heeft...

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.