Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

199 gasten online

Yoëll van Nieff: "Ik wil helemaal niet weg. Ik ben nog niet klaar in Dordrecht en nog lang niet uitgeleerd"

Yoëll van Nieff was afgelopen zaterdag met twee formidabele vrije trappen, die als granaten insloegen, de gevierde man bij FC Dordrecht. We schreven in dit artikel dat zijn trainer, Harry van den Ham, zich - niet voor het eerst - zeer tevreden uitte over de 'op tien' furore makende huurling van FC Groningen. Vanavond speelt FC Dordrecht in MVV de volgende competitiewedstrijd, maar Van den Ham kan op Van Nieff geen beroep meer doen. FC Groningen heeft hem gisteravond 'op z'n Elroy Rooms' teruggehaald naar het hoge noorden. Van Nieff is er niet blij mee.

Op de clubsite van FC Dordrecht komt hij aan het woord in een artikel dat kopt met Ik hou van deze club (wat overigens niet betekent dat hij niet nog veel meer van FC Groningen houdt). Yoëll zegt onder meer:

  

"Ik wil helemaal niet weg. Ik ben nog niet klaar in Dordrecht en nog lang niet uitgeleerd. Ik heb voor een jaar getekend met de bedoeling om het vol te maken. Ik heb niemand kunnen groeten en geen afscheid kunnen nemen, dat geeft me nu een vervelend gevoel. Dordrecht is echt een mooie club, ik voel me hier thuis en heb het van begin af aan enorm naar mijn zin gehad. Joh, ik ben van deze club gaan houden. Ik had het hier graag af willen maken, vooral nu het zo goed gaat. We hebben een geweldig jaar met z’n allen en er zit iets moois aan te komen in Dordt."

 

FC Dordrecht vervolgt:


Van Nieff had het graag mee willen maken, maar realiseerde zich ook dat dit de voetballerij is. “De laatste tijd kreeg ik veel aandacht, het is dus niet ongemerkt gebleven. FC Groningen vindt dat ik me goed ontwikkeld heb en dat ik klaar ben om de stap te maken. Ze hebben me nodig, zeggen ze. Maar misschien speel ik hier volgende week maandag wel weer”, laat Van Nieff er met een geforceerde glimlach op volgen, doelend op de wedstrijd van het beloftenteam.


Nog dezelfde avond diende Yoëll van Nieff zich in Groningen te melden voor een gesprek met de technische staf en vrijdagmorgen zal hij zich bij de selectie voegen voor de afsluitende training in voorbereiding op de wedstrijd tegen AZ zaterdagavond. “Het gaat allemaal wel heel snel, maar ik ben een prof en leer hoe het in de voetballerij kan gaan. Maar in Emmen zal ik erbij zijn om de jongens allemaal persoonlijk te bedanken”.


“En als jullie kampioen worden zal ik er ook bij zijn”, zegt Yoëll van Nieff bij zijn laatste groet voor hij in de auto stapt.

 

FC Groningen geeft op de clubsite aan dat Yoëll van Nieff de eerste keus was inzake versterking van de selectie van FC Groningen, maar wij zien in Van Nieff geen versterking voor de defensie. Zal er deze dagen nog een middenvelder uit Groningen vertrekken? Op het middenveld worden de relatief controlerende taken momenteel uitgevoerd door Tom Hiariej en Maikel Kieftenbeld. Speelt er iets rond één van beiden? Òfwachten!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.