Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

373 gasten online

Martijn Meerdink stopt met voetballen

fc groningen.jpgMartijn Meerdink, dit seizoen door FC Groningen verhuurd aan De Graafschap, heeft besloten met onmiddellijke ingang een punt achter zijn actieve voetbalcarrière te zetten. Eind augustus viel Meerdink geblesseerd uit in een wedstrijd van De Graafschap tegen FC Omniworld. Twee operaties een vele maanden revalidatie later, heeft Meerdink nog steeds veel last van zijn blessure. Ook met het oog op zijn leven na de actieve voetballoopbaan heeft hij besloten om per direct te stoppen met voetballen.

 

In de winterstop van het seizoen 2006/2007 nam FC Groningen Martijn Meerdink over van AZ. De eenmalige International speelde in totaal 55 wedstrijden voor de Trots van het Noorden en wist daarin slechts twee keer het net te vinden. Nadat Meerdink op 14 december 2008, tijdens de met 1-4 verloren thuiswedstrijd van Groningen tegen Twente, geweigerd had in te vallen, was de relatie met trainer Ron Jans dusdanig vertroebeld dat Meerdink in de winterstop van het seizoen 2008/2009 zou vertrekken. Bij gebrek aan belangstelling maakte Meerdink het seizoen bij de Trots van het Noorden af, maar de relatie met Ron Jans was blijvend beschadigd. Afgelopen zomer kon met De Graafschap wel een club gevonden worden die graag van de diensten van Meerdink gebruik wilde maken. De Graafschap, de club waar Meerdink in een ver verleden zijn carrière begon, hoopte dat Meerdink een belangrijke rol zou kunnen vervullen in het streven naar een terugkeer in de eredivisie.

 

Helaas voor De Graafschap duurde de rentree op de Vijverberg maar kort. De knieblessure, die Meerdink tijdens een wedstrijd tegen FC Omniworld had opgelopen, bleek ernstiger dan in eerste instantie verwacht. Nadat ook een tweede operatie Meerdink niet van zijn pijnklachten kon afhelpen, heeft Martijn nu besloten te stoppen als profvoetballer. Of dit een financiële meevaller voor FC Groningen betekent, is ons op dit moment nog niet duidelijk. Bij verhuur van een eredivisiespeler aan club uit de Jupiler League is het gebruikelijk dat de oude club een (groot) deel van het salaris doorbetaalt. Dit is ook bij Martijn Meerdink het geval. Of de betalingen aan Meerdink echter inderdaad met onmiddelijke ingang kunnen stoppen, is vooralsnog onduidelijk.

 

Werkloos wordt Meerdink in ieder geval niet. De Graafschap heeft aangegeven Meerdink graag voor de club uit Doetinchem te willen behouden.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.