Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

163 gasten online

FC Groningen - Vitesse wordt mogelijk naar MIDDAG van dinsdag 1 of woensdag 2 april verplaatst; Hans Nijland woedend

FC Groningen schrijft op de clubsite dat het geen goed woord over heeft voor de dreigende afgelasting van speelronde 29 in de Eredivisie. De club bericht: "Vanwege de Nuclear Security Summit 2014 (NSS) op 24 en 25 maart in Den Haag zijn de burgemeesters van de negen speelsteden voornemens de wedstrijd in hun plaats in die competitieronde te verbieden. Er zou onvoldoende politie beschikbaar zijn voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid rondom de voetbalwedstrijden."

 

Eén van de negen wedstrijden in dat weekend is FC Groningen - Vitesse, dat op zaterdagavond 22 maart 2014, aanvang 18:45 uur, gespeeld zou worden. Die wedstrijd kon wel eens uit het programma worden gestreept en naar een doordeweekse MIDDAG worden verplaatst. Kan het idioter? Wat ons betreft niet. KNVB en burgemeesters lijken meer dan ooit door angst en vooroordelen geregeerd te worden.

 

UPDATE vrijdag 7 februari 2014:

FC Groningen - Vitesse mag toch op zaterdagavond 22 maart 2014 worden gespeeld

De vrees dat supporters van FC Groningen zich op een doordeweekse middag in de Euroborg dienen te vervoegen voor het duel FC groningen - Vitesse is van tafel. FC Groningen schrijft op de clubsite:

 

Namens FC Groningen zocht algemeen directeur Hans Nijland persoonlijk contact met burgemeester Vreeman met het dringende verzoek het dreigende verbod op de wedstrijd tegen Vitesse in Euroborg nog eens goed te heroverwegen.


De storm aan kritiek die opdook over de op de tocht staande speelronde noopte de minister ertoe de politiekorpsen op te roepen nog eens goed het aantal beschikbare agenten te tellen. Die inventarisatie heeft ertoe geleid dat niet alle wedstrijden uit speelronde 29 gespeeld kunnen worden op de geplande datum, maar dat FC Groningen in ieder geval toestemming heeft om op zaterdag 22 maart in Euroborg om 18.45 uur af te trappen tegen Vitesse.

 

Op de geplande dag en tijd kunnen de volgende wedstrijden worden gespeeld: FC Groningen - Vitesse, AZ - PEC Zwolle, sc Heerenveen - N.E.C. en PSV - Roda JC.

Op woensdag 5 februari jl. schreven we al het volgende:

 

Hans Nijland: "Het gaat weer eens ten koste van en over de rug van de supporters. Bij een afgelasting bestaat namelijk het onzalige idee dat de speelronde moet worden ingehaald op 1 en 2 april. En dat zou pas werkelijk een grap zijn… Want in die week wordt er Champions League voetbal gespeeld en internationale richtlijnen schrijven voor dat er dan niet gelijktijdig op nationaal niveau gevoetbald mag worden. Dit betekent dat wij ’s middags zouden moeten gaan voetballen. Op tijdstippen dat de supporter gewoon aan het werk is. Kortom: wij hebben geen goed woord over voor het dreigende besluit en zullen alles in het werk stellen om de burgemeester op andere gedachten te brengen. Wij hadden graag gezien dat er vóór de aankondiging van deze maatregel overleg zou zijn gevoerd met de directies van de clubs om te bekijken hoe we gezamenlijk een oplossing zouden kunnen bedenken om toch te kunnen voetballen. Nu zijn we overvallen en is het een onaangename mededeling geworden.

 

De heren Nijland en Vreeman, burgemeester van Groningen, zijn hier in een gesprek met RTV Noord te horen (rechterkant artikel). Op de clubsite van FC Groningen staan nog meer citaten van een terecht woedende Hns Nijland.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.