Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

480 gasten online

Contract van Luciano per direct ontbonden; zondag afscheid in Euroborg

Het aflopende contract van Luciano is per direct ontbonden, zo schrijft FC Groningen op de clubsite. De 33-jarige doelman zal zondag voorafgaande aan de wedstrijd FC Groningen - Go Ahead Eagles afscheid nemen in de Euroborg en vervolgens terugkeren naar Brazilië. Luciano zal zich in zijn geboorteland aan zijn knie laten opereren.

 

Stefan van der Lei, eerste doelman van Jong FC Groningen, is hierdoor nu ook officieel de tweede doelman van FC Groningen. In de praktijk was Van der Lei dit al sinds de winterstop. Wieger Sietsma, eerste doelman van FC Groningen A1, kan nu als vierde keeper van de FC worden beschouwd, achter derde doelman Joey Potveer, de reservekeeper van de beloften. Bizot, Van der Lei, Potveer en Sietsma werden vanochtend op het TCN trainingsveld door ad interim keeperstrainer Brian van Loo onder handen genomen.

 

"Luciano krijgt geen afkoopsom mee"

Het Dagblad van het Noorden schrijft op zaterdag 15 februari 2014 dat er volgens Hans Nijland aan Luciano geen afkoopsom verstrekt hoeft te worden. Dit betekent dat de Braziliaan afziet van de resterende maandsalarissen die hij normaal gesproken tot en met juni 2014 ontvangen zou hebben. Een forse besparing voor FC Groningen!

FC Groningen licht het volgende toe:

 

"Een knieblessure hield Luciano dit seizoen regelmatig uit de roulatie. Na de winterstop waren de klachten dusdanig dat een operatieve ingreep besproken werd. Aangezien het niet meer te verwachten was dat Luciano dit seizoen nog in actie zou komen, is gezocht naar een directe oplossing. Club en speler kwamen een ontbinding van het komende zomer aflopende contract overeen. Voor aanvang van de thuiswedstrijd van FC Groningen komende zondag tegen Go Ahead Eagles zal op het veld officieel afscheid worden genomen van Luciano. De doelman keert dinsdag terug naar Brazilië."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek