Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

530 gasten online

FC Groningen wil langer door met Daley Blind

FC Groningen wil ook na dit seizoen graag verder met smaakmaker Daley Blind, zo meldt het Dagblad van het Noorden vanmorgen in zijn papieren versie. Hans Nijland heeft hierover vorige week gesproken met Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax. Van den Boog gaf wel aan dat als Daley opnieuw verhuurd zou worden dat het dan aan de FC zou zijn, maar Ajax vindt het nu nog te vroeg om hier verder over te praten. Blind zelf houdt zich op de vlakte: "Ik zie wel wat er aan het eind van het seizoen gebeurt, maar ik heb het goed naar mijn zin bij FC Groningen." Nijland: "Hij voetbalt alsof hij al jaren voor FC Groningen uitkomt."

  

Daley Blind kwam in de winterstop van dit seizoen op huurbasis over van Ajax. Het huurcontract eindigt aan het einde van dit seizoen. Henk Veldmate gaf na de deal aan dat er met de Amsterdammers over niets anders dan verhuren gesproken kon worden: een verkoop van Daley was onbespreekbaar voor de club waar ook Daleys vader, Danny Blind, op de loonlijst staat. Ook een verhuur met optie tot koop viel niet uit te onderhandelen.

 

Gezien de stormachtige ontwikkeling van Daley lijkt het niet aannemelijk dat hij na dit seizoen wel aan de FC wordt verkocht, of het moet al zijn dat hieraan een bepaalde clausule wordt verbonden, bv. dat Ajax hem voor een gelimiteerd bedrag mag terugkopen.

 

Daley Blind heeft na amper drie maanden spelen al op diverse posities in het elftal van de Trots van het Noorden gespeeld en hij kan overal prima uit de voeten. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen VVV vertelde hij daarover: "Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en veel spelen is goed voor mijn ontwikkeling. Ik speel tot nu toe op voor mij onbekende posities, maar het gaat erg goed." Deze week speelde hij ook nog de volle 90 minuten voor Jong Oranje, als rechtsback.

 

Ook wij zien Daley graag langer bij de FC spelen. 't Is een on-Amsterdamse voetballer, die immer met opgestroopte mouwen en het shirt besmeurd en uit de broek rondloopt, en een fantastische inzet koppelt aan een al even fantastische techniek. De komst van Pieter Huistra, die Daley als trainer van Jong Ajax waartoe Blind gedoemd was te spelen (onder Martin Jol speelde Daley geen minuut) kent en degene was die FC Groningen op Blind Jr. heeft gewezen, vergroot misschien de kansen op een tweede verhuuravontuur.

 

Daley, hier bliev'n, jong!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.