Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

204 gasten online

FC Dallas contracteert David Texeira

Stand van zaken vrijdag 21 februari 2014:

Het Amerikaanse FC Dallas heeft zojuist op Twitter gemeld dat het David Texeira heeft gecontracteerd. Op de officiële clubsite van FC Dallas, dat in de hoogste Amerikaanse divisie, de Major League Soccer, uitkomt, staat dat effectuering van de transfer alleen nog wacht op het  International Transfer Certificate en P1 Visa.

 

De Amerikanen hullen zich in stilzwijgen over de transfersom die aan FC Groningen overgemaakt dient te worden: "Per league policy, terms of the deal will not be disclosed."

 

FC Groningen schrijft inmiddels op zaterdag 22 februari 2014 op de clubsite: "David Texeira maakt per direct de overstap van FC Groningen naar FC Dallas in de Amerikaanse Major League Soccer. De beide clubs hebben hierover overeenstemming bereikt. Texeira is nu in afwachting van de afronding van persoonlijke zaken en een visum. Indien dit volgens verwachting verloopt, is zijn transfer naar FC Dallas definitief."

 

Op zaterdag 1 maart 2014 meldt Hans Nijland op Twitter: "De transfer van David Texeira is definitief rond. Hij vertrekt komende week naar Dallas in de Amerikaanse MLS."

 

FC Groningen ontvangt transfersom voor David Texeira; hoogte blijft onbekend

Uit het Dagblad van het Noorden van maandag 24 februari 2014:

 

 

Fernando Clavijo, de Uruguayaanse technisch directeur van FC Dallas, is enthousiast over de nieuwste aanwinst van zijn club: "He’s a striker who finishes, a striker who works extremely hard off the ball and is going to complement what we have already with Escobar, Diaz, Castillo and Blas (Perez). He’s a guy we have followed for a long time. He was probably one of the best players in the 2011 U-20 World Cup in Colombia and from there he went to the Netherlands right away. He’s a very talented young man and I don’t believe he has even reached his potential yet. He’s going to be an incredible addition to our roster."

 

David Texeira treft bij FC Dallas een oud-ploeggenoot uit de jeugdopleiding van River Plate waarin hij heeft gespeeld, en wel de middenvelder Mauro Diaz.

 

FC Groningen contracteerde David Texeira op 31 augustus 2011, de dag dat Tim Matavz aan PSV werd verkocht. Aan zijn oude club, Defensor Sporting Club, moest FC Groningen een bedrag van 1,45 miljoen overmaken. Henk Veldmate sprak op de persconferentie waarin hij werd gepresenteerd over 'een natuurlijke techniek waardoor Texeira geen trucs nodig had' (zie ons artikel van die dag), en een speler die ook in een 4-3-3 systeem uit de voeten zou kunnen, maar dit is achteraf bezien toch iets rooskleurig voorgespiegeld door de technisch manager van FC Groningen. Een harde werker - dát was hij wel.

 

David Texeira speelde 68 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij 15 maal scoorde. Bij de Trots van het Noorden was hij op een dood spoor beland, en zat nog maar zelden bij de wedstrijdselectie. Vandaag op de training deed hij ook niet mee aan de afsluitende partij van 11 tegen 11: hij moest zich bij de beloften vervoegen. Voor alle partijen is een nieuwe start van David Texeira het beste. Wij wensen hem het allerbeste bij FC Dallas toe!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek