Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

188 gasten online

"Richairo Zivkovic voor € 2,5 miljoen naar ajax; contract tot medio 2017; doorverkooppercentage 10%"

Op maandag 17 februari jl. berichtte VI.nl over de concrete belangstelling die ajax voor Richairo Zivkovic aan de dag had gelegd, zie ons artikel van die dag. Vandaag schrijft De Telegraaf dat ajax en FC Groningen inmiddels akkoord zijn over een overgang van de 17-jarige aanvaller. De transfersom bedraagt naar verluidt € 2,5 miljoen; bij een doorverkoop van Zivkovic naar een andere club zou FC Groningen 10% van de door ajax geboekte winst tegemoet kunnen zien.

 

RTV Noord heeft met technisch manager Henk Veldmate gesproken en schrijft: "FC Groningen laat woensdagochtend weten niet in detail te willen treden over de status van de onderhandelingen. Technisch manager Henk Veldmate wil alleen kwijt dat ajax heel concreet bezig is om Zivkovic naar Amsterdam te halen."

 

Stef de Bont van Voetbal International is van mening dat Richairo Zivkovic en Filip Kostic door FC Groningen 'overal' zijn aangeboden. Wij weten dat dit pertinent niet waar is. Mogelijk zijn de spelers door zaakwaarnemers in de etalage gezet, maar niet door FC Groningen. De Bont nuanceerde e.e.a. later (1, 2). Het aanbieden van o.a. Zivkovic is volgens hem via 'bevriende zaakwaarnemers' gelopen.

 

Hans Nijland wil het transferbedrag en doorlooppercentage tegenover AT5 niet bevestigen: "De onderhandelingen lopen nog, daarom kan ik er nog niet zo veel over zeggen."

 

Hans Nijland tegenover AD Sportwereld: "We wilden zijn contract openbreken en verlengen, maar Richairo heeft aangegeven ambities te hebben. Hij wil hogerop. Dat is zijn goed recht."

Gisteren heeft ajax met de nieuwe zaakwaarnemer van Zivkovic, Players United, onderhandeld. De Telegraaf schrijft hierover: "Tot een akkoord tussen Ajax en de speler kwam het nog niet, maar op hoofdlijnen werden de partijen het eens over een contract voor drie jaar, waardoor het zetten van de handtekening slechts een kwestie van tijd is. Vanwege de leeftijd (17) van Zivkovic is een langere verbintenis dan tot de zomer van 2017 niet toegestaan."

 

Richairo Zivkovic, wiens conctract in Groningen doorliep tot medio 2016, speelde tot nu toe 27 wedstrijden voor het eerste elftal van FC Groningen, waarvan 22 als invaller. Hij scoorde in die duels vijf maal. Wij vinden het transferbedrag zeker niet te laag, als we in ogenschouw nemen dat het gaat om een speler die nog niet tot de basis van het eerste elftal behoort en qua leeftijd nog een eerstejaars A-junior is. We zijn er, in tegenstelling tot Zivkovic zelf,  ook niet van overtuigd dat hij het in de toekomst wél tot basisspeler van de Trots van het Noorden zou schoppen. FC Groningen heeft de spitsen Arjen Hagenauw (19) en Jafar Arias (18) achter de hand; beiden dichten we meer potentie toe dan Richairo Zivkovic. FC Groningen kan het geld, waarvan 18% aan het investeringsfonds moet worden afgedragen, tenslotte erg goed gebruiken. Wij zijn om genoemde redenen niet rouwig om de transfer.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.