Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

96 gasten online

Vertrek Maikel Kieftenbeld bij FC Groningen lijkt nabij

Op 4 februari jl. schreven wij in dit artikel dat Maikel Kieftenbeld teleurgesteld was in de contractaanbieding die FC Groningen hem heeft verstrekt. Hij gaf aan de FC een 'hartstikke mooie club' te vinden en de waardering van club en supporters te voelen, maar hij zag deze waardering niet vertaald in de nieuwe aanbieding. In de papieren editie van Voetbal International kunnen we vandaag lezen dat Kieftenbeld en FC Groningen nog niet nader tot elkaar zijn gekomen.

 

Maikel Kieftenbeld en zijn zaakwaarnemer, Rene Eijkelkamp

(foto: Eijkelkamp Pro Soccer)

Het blad schrijft dat Kieftenbeld voorlopig niet meer met de club onderhandelt. "De eerste aanbieding die de club mij heeft gedaan, vond ik wat teleurstellend. Vervolgens zijn we om tafel gaan zitten en hebben beide partijen gezegd wat ze wilden. Daarna is alles even op een laag pitje komen te staan. Voor mij breekt een interessante periode aan."

 

Uit laatstgenoemde volzin maken we op dat Maikel Kieftenbeld ook open staat voor andere alternatieven dan contractverlenging bij FC Groningen, en bepaald geen haast heeft om zich langer aan FC Groningen te verbinden. 

 

Een vertrek van Maikel Kieftenbeld hoeft voor FC Groningen geen ramp te zijn. In de persoon van Rasmus Lindgren, één van de best betaalde spelers van FC Groningen en in het bezit van een doorlopend contract, staat een in onze ogen meer dan gelijkwaardige vervanger klaar. Op 12 februari jl. stond Rasmus Lindgren in de thuiswedstrijd tegen FC Twente in de basis, en de Zweed verving dat duel de geschorste Maikel Kieftenbeld uitstekend. Ook komende zondag moet Kieftenbeld geschorst toekijken bij de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Wij denken dat morgenochtend op de training duidelijk zal worden dat Lindgren opnieuw de beoogde vervanger is van Kieftenbeld.

 

Aangezien FC Groningen het zich financieel niet kan permitteren om structureel één van de twee controleurs Kieftenbeld, die dan mogelijk een beter contract dan nu zal hebben, en Lindgren op de bank te posteren. Lindgren is nu eenmaal meerjarig vastgelegd; uit niets blijkt dat de technische staf in Rasmus Lindgren een toekomstige centrale verdediger voor de basis van het eerste elftal ziet. Daarom zijn wij een voorstander van 'doorselecteren'. Wij kunnen ons vinden in de rol van Rasmus Lindgren als enige controlerende middenvelder in de basis van FC Groningen in het komende seizoen 2014-2015. In lijn hiermee is het niet verlengen van de aflopende verbintenis van Maikel Kieftenbeld, althans niet tegen de voorwaarden van Kieftenbeld.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek