Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

167 gasten online

FC Groningen trekt keeper André Krul transfervrij aan

FC Groningen heeft vandaag de 26-jarige André Krul transfervrij aangetrokken. Krul, een keeper die laatstelijk voor het Colombiaanse Deportivo Pasto uitkwam, zat zonder club, waardoor hij ook buiten de transfer window om bij FC Groningen kan aansluiten. André Krul is vooralsnog tot het einde van dit seizoen aan FC Groningen verbonden, en direct inzetbaar. Het eerste elftal en de B-kern hebben op dit moment slechts twee fitte keepers. Luciano vertrok naar Brazilië, en Joey Potveer is op dit moment geblesseerd, waardoor FC Groningen A1-keeper Wieger Sietsma soms op het TCN trainingsveld verscheen.

 

André Krul is vanaf 11 februari jl. ook de nieuwe keeperstrainer van de zondagselectie van één van zijn oude clubs, AFC '34, zo berichtte de amateurvereniging uit Alkmaar op de clubsite.

 

André Krul: "Ik kon ook naar Puerto Rico. Als Groningen niet was gekomen, had ik dat wel gedaan"

André Krul zegt tegenover VI.nl dat hij ook voor een nieuw avontuur in Amerika had kunnen kiezen: "Ik kon ook naar Puerto Rico. Als Groningen niet was gekomen, had ik dat wel gedaan. Ik had geen club en kon voor vier maanden eerste keeper worden bij Bayamón FC." VI.nl schrijft verder: 'Afgelopen week kwam daar verandering in, en had Krul ineens drie opties. Via Maarten Arts, met wie hij de laatste maanden zijn conditie op peil hield, kwam een week geleden FC Groningen op zijn pad. Die stuurde een bericht naar teammanager Bas Roorda. Het uiteindelijke resultaat voor Krul was een contract tot het einde van het seizoen bij de Eredivisionist, die na het vertrek van Luciano een extra keeper kon gebruiken. 'Met FC Groningen heb ik meer gekozen voor mijn ambitie dan voor het avontuur. Ik wil me bewijzen voor het nieuwe seizoen. Ik heb nog steeds in mijn hoofd dat ik in de Eredivisie kan spelen', aldus Krul, die zondag nog niet op de bank zit bij zijn nieuwe club.'

André Krul werd op 8 mei 1987 in Grootscharmer geboren en speelde in de jeugd bij GSV, AZ en AFC '34, waarna hij in 2009 door FC Utrecht werd gecontracteerd. Deze club verhuurde hem achtereenvolgens aan Telstar, Sparta en AGOVV. Daarna zocht hij zijn heil bij Valletta FC op Malta. Vervolgens verhuisde hij naar Colombia, werd bij Boyacá Chicó de eerste Nederlander in de Liga Postobon en stond tenslotte ook nog bij Deportivo Pasto onder contract. 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek