Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

125 gasten online

"Overgang Richairo Zivkovic naar ajax wordt deze week bekendgemaakt"

Volgens De Telegraaf is de overgang van Richairo Zivkovic naar ajax, op wat juridische aspecten na, rond. De op de hoofdstad gerichte krant schrijft: "Als de juristen, die zich nu nog over de contracten buigen, deze week groen licht geven, zullen FC Groningen en ajax middels een persbericht wereldkundig maken, dat de talentvolle spits de overstap maakt van het noorden naar Amsterdam. Op verzoek van de Groningers werd de afronding van de transfer over FC Groningen-Feyenoord heen getild."

De krant schrijft dat de clubs al eerder tot een akkoord zijn gekomen en dat ook Zivkovic zelf rond is met de Amsterdamse club. Hij zal een driejarig contract tekenen. Een langere verbintenis is op grond van zijn leeftijd niet toegestaan.

 

Ook Hans Nijland verwacht dat de laatste plooien van de onderhandelingen, die volgens hem in een vergevorderd stadium zijn, deze week worden rechtgestreken, zo schrijft het Dagblad van het Noorden vanochtend.

 

Al eerder schreef De Telegraaf dat de transfersom ca. € 2,5 miljoen zou bedragen; FC Groningen zou een doorverkooppercentage van 10% hebben bedongen.

 

Frank de Boer liet zich eind vorige week in de volgende bewoordingen uit over de 17-jarige aanvaller van Jong FC Groningen:

 

"Ik denk dat hij een goede speler voor Ajax is, zeker met het oog op de toekomst. Zivkovic heeft ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat eredivisie-ervaring en de kwaliteiten om een goede spits te worden. En ik denk dat hij bij ons weer stappen kan maken. Dennis Bergkamp kan hem instrueren en beter maken."

 

Gerelateerd artikel:

 

26-02-2014 "Richairo Zivkovic voor € 2,5 miljoen naar ajax; contract tot medio 2017; doorverkooppercentage 10%"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek