Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

231 gasten online

MATCHDAY: ADO Den Haag - FC Groningen (Den Haag, 19:45 uur) - dood of de gladiolen; vechten, heren!

We hebben ons er deze week in voorbeschouwende zin wat makkelijk vanaf gemaakt. Immers - opzwepende prietpraat in de aanloop naar een op papier prachtaffiche FC Groningen - Feyenoord had achteraf bezien bitter weinig zin, aangezien er vervolgens een elftal juffertjes over het veld zwalkte dat niet van zins leek te willen zijn om de tegenstander ook maar een strobreed in de weg te leggen. De incompetentie van het amateuristisch opererende veiligheidsapparaat in de Euroborg, dat het niet nodig vond een stelletje op rellen belust tuig uit Rotterdam te isoleren, was in lijn met het figureren van de zieltogende equipe van Erwin van de Looi.

 

Baas in eigen huis - twee partijen mogen dat in hun oren knopen. Wijzende vingertjes naar de fanatieke aanhang van FC Groningen, ja die zagen we wel. Maar als schorem uit Rotjeknor ongestoord z'n gang kan gaan, op een tribune van FC Groningen nog wel - dan roep je het onheil over je af. En ook op het veld konden de Rotterdammers doen en laten wat ze wilden. Onacceptabel!

 

 

Passages uit wedstrijdverslag Utrechts Nieuwsblad GVAV - DOS (23 februari 1958) -

vanavond graag aanknopen aan deze wedstrijdbeleving!

 

Kijk verderop voor de (verrassende!) opstelling van FC Groningen!

 

 

Robert Maaskant had bij zijn aanstelling consulent teamontwikkeling René Felen de tent uitgebonjourd - de ervaren resultaatcoach had geen zielenknijper nodig om van zijn ploeg een hecht collectief en een vechtmachine te maken. Creatieve spelers had hij niet, en dus moest er fysiek een tandje bijgezet worden om resultaat te boeken. Hij realiseerde zich terdege en handelde daarnaar. De play-offs werden zelfs gehaald, en daarin werd het FC Twente in Enschede nog verdomd lastig gemaakt. Er bleek vervolgens geen draagvlak om zijn verbintenis te verlengen, maar hoe staat het op dit moment met het draagvlak van de trainersstaf? Er zal snel iets moeten verbeteren.

 

Een herhaling van bovenstaand scenario (in de play-offs strijden om Europees voetbal) lijkt verder weg dan ook. De tijd zal het leren of de huidige staf in staat is om de ploeg alsnog aan het vechten te krijgen. Inmiddels is de ploeg gepasseerd door SC Cambuur, een club met een bescheiden begroting, maar het team van Dwight Lodeweges is een ploeg die de mouwen kan en ook wil opstropen. In de lachwekkend zwakke Eredivisie is dat al voldoende om aanspraak op het linker rijtje te maken.

 

Vanavond verwachten wij aan de kant van FC Groningen een tot de laatste snik vechtende ploeg. Passie en strijd -  deze van oudsher Groningse deugden zijn meer dan ooit dringend noodzakelijk. Staat er weer een lamlendig zootje dat zich timide laat wegspelen - dan is in Groningen na vanavond Die Kacke am dampfen. We waren vanochtend even in Kantens; op de foto hierboven is de akker te zien die tegenover het knusse Sportpark De Kooi van vv KRC ligt. Wij willen dat het kunstgras van ADO vanavond analoog wordt omgeploegd, door een opbloeiende Trots van het Noorden welteverstaan. Ook op het Groningse platteland wordt schande gesproken over de instelling van de ploeg. Veel krediet is er inmiddels verspeeld; veel seizoenkaarten staan op het spel. Realiseren spelers en staf zich dit? Vanavond willen we op deze vraag een bevestigend antwoord zien!

 

Basisopstelling FC Groningen:


Kirm - Zivkovic - Van der Velden

Van Nieff - Kieftenbeld - Chery

Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Bizot

 

Bankbezetting:

Van der Lei, Adorjan, Hiariej, Kostic, Lindgren, Wijnaldum, Zeefuik

 

Niet bij de selectie:

Bakker, Ben Moussa, Bos, De Leeuw, Magnasco

 

Op scherp en geschorst bij eerstvolgende gele kaart:

Chery, Kappelhof, De Leeuw, Lindgren, Van Nieff, Wijnaldum

 

Opstelling ADO Den Haag:
Coutinho, Malone, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers, Van Duinen, Heurt, Bakker, Schet, Alberg, Zuiverloon

 

Filip Kostic valt weg uit de basis en begint op de bank

We zijn benieuwd naar de reden van de absentie in de basis van Filip Kostic. Afgelopen donderdag werd de training een paar keer stilgelegd door  Erwin van de Looi. Van de Looi pakte Kostic toen goed aan. Wij hebben daar verder weinig aandacht aan besteed. Kostic zit vanavond wél op de bank, dus hij is o.i. gepasseerd. Het kan niet anders of er moet in de aanloop naar dit duel iets zijn voorgevallen.

 

Vanavond speelt FC Groningen dus met vier wijzigingen ten opzichte van het duel tegen Feyenoord. Getraind werd er deze week 0x in deze formatie!
 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek