Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

180 gasten online

"Richairo Zivkovic tekent vanmiddag driejarig contract bij ajax; FC Groningen kan één seizoen speler van ajax huren"

Het gehalte Amsterdammers in de huidige selectie van FC Groningen wordt komend seizoen mogelijk nóg groter. Volgens RTV Noord, dat bericht dat Richairo Zivkovic vanmiddag een driejarig contract bij ajax tekent, hebben beide clubs afgesproken dat FC Groningen een speler van de Amsterdammers voor een jaar kan huren. Verdere details over de transfer zijn nog niet naar buiten gebracht, omdat ajax een beursgenoteerd bedrijf is, aldus RTV Noord.

 

FC Groningen bevestigt transfer Richairo Zivkovic naar ajax

FC Groningen heeft inmiddels op de clubsite bevestigd dat Richairo Zivkovic na dit seizoen voor ajax zal uitkomen. De club schrijft: "FC Groningen heeft de transfer van Richairo Zivkovic naar ajax afgerond. De 17-jarige spits vertrekt na dit seizoen naar Amsterdam. De Trots van het Noorden ontvangt voor de overgang van Zivkovic naar ajax een reële transfersom, maar kan op verzoek van de Amsterdammers geen nadere mededelingen doen over de details van de transfer."

 

Technisch manager Henk Veldmate over de transfer: "De gesprekken met ajax hebben geleid tot een transfer waarbij voor Zivkovic een in onze ogen reële transfervergoeding wordt betaald, met bovendien voor FC Groningen mogelijk nog toekomstige extra beloningen.” Richairo's toekomstige werkgever schrijft dat hij een contract tekent dat ingaat op 1 juli 2014 en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2017.

 

Het geheimhouden van de transfervergoeding is o.i. een farce. Aan het investeringsfonds moet het bedrag nl. gecommuniceerd worden, aangezien de investeerders voor 18% meedelen in de opbrengst.

 

Wim Masker schrijft in de Groninger Gezinsbode: "Zivkovic kon vorig jaar ook al naar ajax. Was hij toen op de interesse ingegaan, had dit FC Groningen slechts enkele tienduizenden euro opleidingsvergoeding opgeleverd, nu wordt gesproken van een afkoopsom van ruim 2 miljoen euro. De spits had in Groningen nog een contract tot medio 2016."

 

"Terugkoopclausule Marco Bizot geschrapt"

De terugkoopregeling die ajax had in het contract van FC Groningen-doelman Marco Bizot wordt geschrapt. Dat zijn beide clubs overeengekomen bij de overgang van Zivkovic van FC Groningen naar ajax, aldus RTV Noord, dat toevoegt: "ajax had het recht om Marco Bizot voor ongeveer een kwart miljoen terug te kopen van FC Groningen. Dat kan nu niet meer. Bizot heeft bij Groningen een contract dat na dit seizoen afloopt. FC Groningen heeft een eenzijdige optie om het contract met twee jaar te verlengen. Naar verwachting zal de FC deze optie binnenkort gaan lichten."

Onduidelijk is om wat voor te huren speler het gaat. Wij vermoeden dat het gaat om een jeugdige speler, die nog niet op een basisplaats in Amsterdam kan rekenen en waarvan ajax graag ziet dat FC Groningen hem voor de Amsterdammers opleidt. Wij kunnen ons niet voorstellen dat hierop in Groningen ook maar iemand zit te wachten, ook al zou het gaan om 'gratis huren.' FC Groningen heeft zelf een prima jeugdopleiding, en kan beter doorgaan met het opleiden van eigen talenten, en niet die van andere clubs.

 

Liever hadden we een hogere transfervergoeding voor Richairo Zivkovic gezien.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek