Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

81 gasten online

FC Groningen niet akkoord met schikkingsvoorstel schorsing Eric Botteghin

UPDATE: FC Groningen vecht schorsing met succes aan; Botteghin inzetbaar tegen Vitesse

FC Groningen kan donderdagochtend de inmiddels bekende route naar het KNVB-bondsbureau te Zeist inplannen. Club en Eric Botteghin zijn nl. niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, die in al haar wijsheid vond dat het vriendschappelijk leggen van de hand van de Braziliaan op de schouder van Roland Alberg van ADO Den Haag goed was voor één wedstrijd schorsing.

 

Door het door FC Groningen terzijde schuiven van het onverkwikkelijk geachte voorstel wordt de affaire naar de tuchtcommissie doorverwezen. Wij wensen huisjurist Wim Entzinger andermaal veel succes!

 

De om volstrekt onduidelijke redenen door Specsavers gesponsorde arbiter Reinold W. en het nota bene in Groningen werkzame grensrechterlijke antitalent Cristian Dobre vonden bovendien dat genoemde handeling van Botteghin, die zich ongeveer ter hoogte van de middellijn afspeelde, een strafschop waard was, maar dit is geen onderwerp van gesprek tijdens de aanstaande case.

 

Alleen als Eric Botteghin vrijdagochtend wordt vrijgesproken, is hij zaterdagavond inzetbaar. Als de tuchtcommissie blijft bij het schikkingsvoorstel van de aanklager, of dit verzwaart (lijkt uitgesloten bij de genoteerde code 42-overtreding), dan kan FC Groningen hiertegen weliswaar in beroep gaan, maar Botteghin is dan wel automatisch voor de eerstvolgende wedstrijd geschorst, aangezien hij rood kreeg.

 

UPDATE vrijdag 21 maart 2014:

FC Groningen vecht schorsing met succes aan; Botteghin inzetbaar tegen Vitesse

Geweldig, heel af en toe is er in Zeist ruimte voor gerechtigheid! Wat velen niet voor mogelijk hielden is toch gelukt: Eric Botteghin is morgenavond inzetbaar tegen Vitesse, met dank aan huisjurist Wim Entzinger. FC Groningen schrijft op de clubsite:

 

"FC Groningen stelde zich op het standpunt dat de rode kaart een veel te zware sanctie was voor de in de ogen van scheidsrechter Wiedemeijer begane overtreding, die buiten het zestienmetergebied bovendien met een strafschop werd bestraft. De tuchtcommissie van de KNVB ging donderdagavond tijdens de mondelinge behandeling van de zaak in Zeist mee in de lezing van Botteghin, die hierbij werd bijgestaan door huisjurist Wim Entzinger."

 

Eric Botteghin, donderdagavond na de zitting

(foto: Wim Entzinger)

Yoëll van Nieff ontbreekt zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Hij pakte geel tegen ADO, en gevoegd bij de zes gele prenten die hij bij FC Dordrecht scoorde brengt dit het totaal op het schorsingsrijpe aantal van zeven.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek