Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

162 gasten online

"FC Groningen kan komend seizoen Dejan Meleg (19) van ajax huren"

FC Groningen kan komend seizoen de 19-jarige Dejan Meleg van ajax huren. Dit heeft Elwin Baas zojuist bij Noord Sport gemeld. Meleg is een Servische jeugdinternational, die FC Groningen enige jaren geleden ook al op de korrel had. Op 29 december 2011 schreven we nl. in dit artikel: "Het Servische Jedan-Nula meldt dat FC Groningen een 17-jarige Servische jeugdspeler van FK Vojvodina (de vorige club van Dusan Tadic) heeft uitgenodigd om in de winterstop een stage bij FC Groningen te lopen. Het gaat om Dejan Meleg, een linksbenige middenvelder."

 

Meleg, die niet inging op het aanbod van FC Groningen om stage te lopen en een jaar later voor ajax koos, is van origine een aanvallende middenvelder die op de spelerslijst van Jong ajax echter bij de aanvallers staat. Bij Jong ajax speelt hij als spits.

 

Volgens RTV Noord zou het gaan om verhuur aan Dejan Meleg in het komende seizoen, 2014-2015, of het seizoen daarna, 2015-2016. Melegs contract loopt overigens tot medio 2016. Mocht de overgang op huurbasis van Meleg toch niet doorgaan, dan ontvangt FC Groningen een klein bedrag, aldus Baas.

 

Amsterdamse media verdraaien de boel: Richairo Zivkovic krijgt GEEN spreekverbod van FC Groningen

De mogelijkheid om komend seizoen een speler van ajax te huren is 'part of the deal' met betrekking tot de verkoop van Richairo Zivkovic. Diezelfde Zivkovic heeft volgens ajax showtime van FC Groningen een spreekverbod opgelegd gekregen: hij zou niet meer met de media mogen praten. Dit maakt de site op uit trainingsbeelden van AT5.

 

De waarheid is echter een geheel andere, zo is ons uit navraag gebleken. De Amsterdamse media verdraaien de boel domweg. Sinds FC Groningen maandag de overgang van Richairo Zivkovic naar ajax heeft gecommuniceerd, storten de randstedelijke media, die zich het hele seizoen niet voor FC Groningen interesseerden, zich als aasgieren op de club en op Zivkovic. Media komen aangekondigd en onaangekondigd naar het trainingsveld en willen het alleen maar over ajax hebben. Zowel FC Groningen als Richairo Zivkovic vinden dat de focus nu weer op de FC moet. Zivkovic heeft zeker geen spreekverbod opgelegd gekregen. Hij kan zich over FC Groningen uitlaten, maar zal over ajax pas weer spreken zodra dit seizoen erop zit. Richairo's eigen woorden: "Ik wil bij FC Groningen goed afsluiten, en ik weet dat de overgang naar ajax gevoelig ligt bij de supporters. Daarom wil ik het nu niet meer over ajax hebben."

 

"FC Groningen ontvangt € 1,9 miljoen voor Zivkovic; bedrag kan oplopen tot € 2,5 miljoen"

RTV Noord meldt dat FC Groningen in eerste instantie € 1,9 miljoen voor Richairo Zivkovic ontvangt. Dit bedrag kan oplopen tot € 2,5 miljoen, afhankelijk van Europese prestaties van de Amsterdammers in de komende seizoenen. FC Groningen heeft een doorverkooppercentage van 10% bedongen.

Dejan Meleg werd op 1 oktober 1994 in Bački Jarak geboren en staat sinds eind januari 2013 bij ajax onder contract, waar zijn verbintenis zoals gezegd nog tot medio 2016 loopt. Hij speelde dit seizoen 22 wedstrijden voor Jong ajax in de Jupiler League, en scoorde in die duels negen doelpunten. Hij is international van Servië U19.

 

 

Voetbal Network meldde op 20 maart jl. dat het bij de te huren speler om Dejan Meleg, Nicolai Boilesen of Lucas Andersen zou gaan.

 

Gerelateerd artikel:

 

29-12-2011 FC Groningen biedt Servisch talent Dejan Meleg (17) stage aan

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek