Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

73 gasten online

MATCHDAY: PEC Zwolle - FC Groningen (Zwolle, 20:00 uur)

Net als vorig seizoen, is het uitvak ook vanavond in Zwolle weer stijf uitverkocht. 440 Groningse supporters zullen dan trachten de twaalfde man voor Trots van het Noorden te vormen. De 441ste kaart is wel verkocht, maar de hoofdredacteur van fcgonline.nl moet helaas alsnog verstek laten gaan in verband met een neusoperatie. Hij zal tandenknarsend vanaf de bank toekijken.

 

Voor de supporters is het duel tegen Zwolle een weerzien met veel oud-Groningers: Ron Jans, Joost Broerse, Stef Nijland, Darryl Lachman en Leon ter Wielen. Aan de andere kant: Eric Botteghin speelde tussen 2007-2011 voor FC Zwolle. Voor de Braziliaan is het een bijzondere wedstrijd. Hij twitterde in de aanloop naar het duel: "Omw to Zwolle!! Very special to play over there!!!"

 

De overwinningen op Vitesse en PSV hebben de ploeg vleugels gegeven, zoals Erwin van de Looi gisteren tijdens het wekelijkse perspraatje aangaf: "Resultaat heeft meer effect dan duizend woorden!" Bij een overwinning vanavond op PEC Zwolle kan FC Groningen een enorme stap zetten richting de play-offs om Europees Voetbal. In dat geval heeft de FC vier punten voorsprong op Zwolle, dat op de negende plaats is terug te vinden. Erwin van de Looi zal vanavond op de tribune plaats moeten nemen. De tuchtcommissie van de KNVB heeft zijn schorsing voor één wedstrijd gehandhaafd. Dick Lukkien zal vanavond derhalve als hoofdverantwoordelijke op de bank zitten met Marcel Groninger aan zijn zijde.

 

FC Groningen zal het vanavond wel zonder de zieke Nick van der Velden moeten stellen. Krisztian Adorjan is zijn vervanger en op het kunstgrasveld in Zwolle zou hij goed tot zijn recht moeten kunnen komen.

 

Wij berichten vanavond op Twitter live over de wedstrijd; later vanavond plaatsen we op onze website een wedstrijdverslag!

 

Het uitverkochte uitvak (foto: Frits-Jan Reuvekamp)

De huidige stand: 

 

 

Opstelling FC Groningen:

 

Kostic - Zivkovic - Adorjan

Lindgren - Chery - Kieftenbeld

Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Bizot

 

Bankbezetting FC Groningen tegen PSV:

Van der Lei, Cijntje, Van Nieff, Hiariej, Kirm, Zeefuik, Hagenauw

 

Niet bij de selectie:

Bakker, Ben Moussa, Bos, De Leeuw, Magnasco, Van der Velden, Wijnaldum


'Op scherp' en dus geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd bij een gele kaart:

Botteghin, Chery, Hateboer, Kappelhof, Kieftenbeld, Lindgren, De Leeuw

 

Enkele foto's vanaf moment van omwisselen tot aankomst in stadion:

 

1
2
3
4
6
7
8
9
9-2
1/9 
start stop bwd fwd

  

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.