Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

261 gasten online

Verhuurde spelers FC Groningen: Jonas Ivens wil terug naar België; William Ekong richt zich op FC Groningen

Vandaag wordt in diverse media over twee van de drie door FC Groningen verhuurde spelers bericht. Voetbalbelgie.be meldt dat Jonas Ivens, wiens aflopende contract door FC Groningen niet verlengd zal worden, na zijn periode bij RKC Waalwijk graag terugkeert naar zijn geboorteland. Hij hoopt bij een Belgische club onderdak te vinden.

William Troost-Ekong (contract tot medio 2015; optie tot medio 2017) wordt door FC Groningen verhuurd aan FC Dordrecht, maar het had niet veel gescheeld of hij was in Groningen gebleven. Ekong tegenover SoccerNews.nl: "Ik had net mijn handtekening gezet bij Dordrecht, toen Timo Letschert bij Groningen werd weggestuurd. Als dat een dag eerder was gebeurd, had ik niet weg gemogen. Misschien is het goed geweest dat ik toen al naar Dordrecht was. Nu heb ik wat wedstrijden gespeeld en word ik niet afgeremd omdat er spelers voor mij in de pikorde staan."

 

Ekong, die bij FC Dordrecht met Ilias Haddad strijdt om een basisplaats, wil met FC Dordrecht graag promoveren naar de Eredivisie, waarna hij bij FC Groningen wil terugkeren en zich op de voorbereiding op het komende seizoen zal richten. "Ik heb daar niet voor niets een langdurig contract getekend. Mijn doel is nog altijd om een vaste waarde te worden. Eric Botteghin is een topspeler en Johan Kappelhof ook hartstikke goed, maar in de Eredivisie moet je altijd de concurrentie aangaan met goede spelers om een basisplaats te veroveren. Ik heb goed contact met Henk Veldmate. Hij is tevreden, net zoals ze dat bij Dordrecht zijn. Maar Groningen laat me hier ook mijn eigen ding doen. De volgende maand wordt heel cruciaal. En misschien volgen nog wat extra weken in de nacompetitie. Daarna volgt de voorbereiding bij Groningen en hoop ik weer minuten te maken.

 

Ook Nick Bakker zal komend seizoen staan te popelen om een felle concurrentiestrijd te leveren om een basisplaats in het hart van de verdediging. William Ekong zal ook aan hem een geduchte concurrent hebben.

 

Bij SC Cambuur begint Paco van Moorsel, de derde door FC Groningen verhuurde speler, zijn draai steeds beter te vinden; hij lijkt Erik Bakker uit de basis verdreven te hebben. Zijn contract bij FC Groningen loopt nog tot medio 2015. Niet duidelijk is of Cambuur ook komend seizoen van de diensten van Van Moorsel gebruik wil maken.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.