Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

324 gasten online

FC Groningen op zoek naar vervanger voor Richairo Zivkovic

Hoofdtrainer Erwin van de Looi is afgelopen vrijdag in gesprek met Elwin Baas van RTV Noord ingegaan op diverse zaken in relatie tot FG Groningen. In het gesprek, dat vanmorgen werd uitgezonden, gaf Van de Looi aan dat FC Groningen in ieder geval het vertrek van Richairo Zivkovic wil opvangen met het aantrekken van een nieuwe aanvaller. Of dit de eventueel van ajax te huren Dejan Meleg zal zijn, kwam in het gesprek overigens niet aan de orde.

"Martijn van der Laan is interessante speler, die bij FC Groningen en publiek zou passen"

De trainer wilde zich niet uitlaten over de posities waarop hij zijn ploeg verder graag versterkt ziet worden, maar wij gaan ervan uit dat dit de positie linksback (mocht Lorenzo Burnet vertrekken) en die van een box-to-box middenvelder betreft.

 

Of Martijn van der Laan van SC Cambuur op een lijstje van FC Groningen staat, wilde Erwin van de Looi ontkennen noch bevestigen, maar volgens de trainer is Martijn van der Laan wel een interessante speler "die hier vandaan komt, goed bij de club en goed bij het publiek zou passen."

 

Erwin van de Looi verwacht komende zomer belangstelling voor zijn spelers

Van de Looi is nu al bezig met komend seizoen: "Veel spelers hebben zich ontwikkeld; je kunt wachten op belangstelling voor die spelers, komende zomer." Concreet noemde hij de naam van Filip Kostic, maar Baas noemde ook drie andere spelers, Marco Bizot, Eric Botteghin en Tjaronn Chery voor wie wel eens interesse van andere clubs zou kunnen ontstaan, en Van de Looi bestreed dit niet. Hij hoopt overigens dat het komende zomer rustig blijft aan het transferfront.

 

Jeugdspelers trainen in voorbereiding op komend seizoen mee met eerste elftal
In de voorbereiding op het komende seizoen zullen diverse jeugdspelers meetrainen met het eerste elftal. Het gaat om het viertal huidige tweedejaars A-junioren dat mag doorstromen naar Jong FC Groningen (Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Desevio Payne en Jafar Arias, en wellicht ook Keziah Veendorp, indien hij (1) bij FC Groningen blijft en (2) vervroegd naar de beloften zou doorstromen, red.), alsmede de huidige beloftenspelers met een doorlopend contract (Arjen Hagenauw, Noureddine Boutzamar, Ron Janzen en Burak Saban, red.). Uiteindelijk zal de kwaliteit bepalen of de spelers bij de eerste selectie blijven of niet, zo gaf de trainer aan.

 

FC Groningen wil op termijn met eigen beloftenteam in Jupiler League spelen
FC Groningen zal uit financiële overwegingen voorlopig niet met een beloftenteam in de Jupiler League uitkomen, maar het blijft wel de doelstelling om met een eigen team, dus niet samen met SC Cambuur, in die Jupiler League te gaan spelen. Totdat het zover is, is een samenwerking met SC Cambuur, ook met het beloftenelftal, een goede zaak; het spelen in de huidige (zwakke, red.) beloftencompetitie is voor spelers echter niet het beste voor hun ontwikkeling.

 

FC Groningen zal play-offs met enthousiasme en energie ingaan
Erwin van de Looi ziet erg uit naar de wedstrijd tegen Roda JC. Hij verwacht een beladen wedstrijd, een mooie voorbereiding op de play-offs waarin ook beladen wedstrijden gespeeld zullen worden. Qua ervaring, budget en het spelen van belangrijke wedstrijden zal FC Groningen in de play-offs (Van de Looi gaat ervan uit dat FC Groningen die haalt) de underdog zijn, maar FC Groningen zal de play-offs met enthousiasme en energie ingaan, en dat is ook heel belangrijk. De club die de play-offs met het lekkerste gevoel ingaat komt vaak ver. FC Groningen zal de play-offs met een lekker gevoel ingaan, maar een club als PSV niet, aldus Van de Looi. 

 

Yoëll van Nieff even in de wachtkamer; Van de Looi begrijpt uitstel beslissing Kristian Adorjan

Yoëll van Nieff zit momenteel even in de wachtkamer. Na de uitwedstrijd bij ADO Den Haag was hij geschorst, en op Tom Hiariej kon in de volgende wedstrijd - Vitesse-thuis - evenmin een beroep worden gedaan. Er waren toen twee alternatieven: òf spelen met een extra aanvaller, òf met Rasmus Lindgren naast Maikel Kieftenbeld. Er is voor de laatste optie gekozen, ook vanwege de komende tegenstander (Vitesse), en omdat FC Groningen toen is gaan winnen (vier maal op rij inmiddels), is er vastgehouden aan die opstelling.

 

Van de Looi kan begrijpen dat de club de beslissing om al dan niet door te gaan met Krisztian Adorjan nog even wil uitstellen. De trainer heeft onlangs aangegeven graag met de Hongaar door te willen, maar de laatste weken is de positie van Adorjan iets veranderd. Hij zit nu iets achter Tjaronn Chery en Nick van der Velden en er moet gekeken worden wat het beste voor Adorjan en voor FC Groningen is. Aan zijn aantrekken hangt bovendien een prijskaartje.

 

Erwin van de Looi hoopt dat Maikel Kieftenbeld bij FC Groningen blijft

Erwin van de Looi hoopt dat Maikel Kieftenbeld voor FC Groningen behouden blijft. Volgens de trainer is Kieftenbeld zowel in het veld als in de kleedkamer een belangrijke speler, en hij hoopt op beweging bij beide partijen (Maikel Kieftenbeld en FC Groningen).

 

Erwin van de Looi is veelvuldig op Corpus den Hoorn te vinden. Niet alleen omdat één van zijn zoons daar speelt (Tommie van de Looi (14) speelt dit seizoen als middenvelder in het door Hugo getrainde FC Groningen C1, red.), maar zeker ook omdat hij spelers vaak langer achtereen aan het werk wil zien. FC Groningen zet in op de eigen jeugd, "maar dan moet je wel weten wat voor spelers we hebben", aldus Erwin van de Looi.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.