Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

366 gasten online

Schikkingsvoorstel: drie wedstrijden schorsing Maikel Kieftenbeld, waarvan één voorwaardelijk

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft een in onze ogen niet al te zwaar schikkingsvoorstel gedaan met betrekking tot de aan de rode kaart van Maikel Kieftenbeld verbonden schorsing. De aanklager wil de aanvoerder van FC Groningen voor drie wedstrijden schorsen, waarvan één duel voorwaardelijk, voor de actie waarin hij tegenstander Anouar Kali gistermiddag onderuit schoffelde. Dit zou betekenen dat Kieftenbeld alweer in de return van de eerste ronde van de play-offs inzetbaar is. Wij nemen dat club en speler met het voorstel akkoord zullen gaan.

 

UPDATE: Club en speler accepteren schikkingsvoorstel

FC Groningen heeft op de clubsite gemeld dat de FC en Maikel Kieftenbeld het schikkingsvoorstel hebben geaccepteerd. Dit betekent dat Kieftenbeld komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo en op woensdagavond 7 mei a.s. in de heenwedstrijd van de eerste ronde van de play-offs (eveneens een thuiswedstrijd) niet inzetbaar is, en op zaterdag 10 mei a.s. in de return van de eerste ronde van de play-offs (uitwedstrijd) weer mag spelen. De voorwaardelijke straf van nog een duel schorsing heeft een proeftijd van één jaar.

Maikel Kieftenbeld ontving dit seizoen al eerder een rode kaart. Op 9 februari jl. was een kaart van dezelfde kleur zijn deel in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Dit was de straf van arbiter Nijhuis voor het 'met de handen ontnemen van een scoringskans.' Kieftenbeld werd toen voor één wedstrijd geschorst, zonder dat er ook een voorwaardelijke schorsing in de straf was begrepen. Dit komt nu voor hem goed uit, anders zou hij nu voor drie wedstrijden onvoorwaardelijk zijn geschorst.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.