Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

112 gasten online

MATCHDAY: FC Groningen - Heracles Almelo (Euroborg, 18:45 uur)

Langzaam maar zeker komen Europese tripjes dichterbij voor fans van FC Groningen. Natuurlijk, er dient in de play-offs nog wel afgerekend te worden met clubs als PSV, Vitesse, sc Heerenveen en/of AZ, maar wie in een flow aan het sluitstuk van de competitie begint, die heeft beste papieren. Volgende week woensdag is het zover, maar eerst dient vanavond de strijd met Heracles Almelo aangebonden te worden.

 

Voor de Heraclieden, die dit seizoen ondanks hun kunstgras uit beter presteren dan thuis, staat er niets meer op het spel. De club kan terugkijken op een 'kraak noch smaak'-seizoen, en begint vanavond al met de voorbereiding op het komende seizoen. Zo zal Dennis Telgenkamp onder de lat worden geposteerd. Geblesseerd is overigens naast Dario Vujicevic, Oussama Tannane en Leon van Dijk ook Jeroen Veldmate, dus het zal op het veld geen weerzien worden met de zoon van de binnenkort voormalige technisch manager van de Trots van het Noorden.

 

FC Groningen heeft meer dan genoeg om voor te strijden. De ploeg wil als zevende de play-offs ingaan, en het wil de voorsprong van twee punten op AZ, dat vanavond Feyenoord ontvangt, dus niet meer uit handen geven. En het zal de eerste keer dat het in het nieuwe thuistenue speelt zeker geen punten willen verspelen!

Alle 18 Eredivisionisten komen vanavond tegelijkertijd in actie, en het zal ook de videowalls spannend worden. Wie wordt onze eerste tegenstander in de play-offs? En zwaaien we met z'n allen naar Kerkrade, dat vanavond om een uurtje of half negen als kersverse Jupiler League-kneus mag worden gefeliciteerd? Wat ons betreft een droomscenario. 

 

We gaan het vanavond allemaal zien, op deze voor zowel FC Groningen als SV Urk zo moeilijke dag. Van Reinier de Groene moet afscheid worden genomen - zijn overlijden is nog altijd onwerkelijk. Ook Hans Nijland bewijst vandaag Reiniers laatste eer, maar is vanavond weer in de Boumaboulevard present, omdat ook dit erbij hoort. Hoe dubbel kan het zijn.

 

Reinier - R.I.P.

 

Stand van zaken play-offs, voorafgaande aan laatste speelronde:

 

 

Programma 34e speelronde Eredivisie en huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.