Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

270 gasten online

FC Groningen biedt Brian van Loo tweejarig contract aan

FC Groningen is al geruime tijd erg tevreden over de rol van Brian van Loo als tweede keeper en zijn functie binnen de spelersgroep van FC Groningen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de club op 24 februari jl. bekend maakte dat het binnenkort de gesprekken over een langer verblijf bij de Trots van het Noorden wilde openen met Van Loo, zie ons artikel daarover. De FC heeft woord gehouden: het heeft de doelman uit Almelo een aanbieding gedaan zijn contract met twee jaar te verlengen tot medio 2012. Van Loo heeft het voorstel in beraad, aldus het Dagblad van het Noorden.

 

Afgelopen zaterdag bereikte Van Loo een heuse mijlpaal: zijn invalbeurt tegen NAC Breda was goed voor zijn 250e competitiewedstrijd. Het gros hiervan speelde hij in dienst van Heracles Almelo, 197 duels, de overige 53 wedstrijden verrichtte hij tijdens zijn dienstverband in Grunn.

 

Van Loo, die op 2 april a.s. 35 jaar oud wordt, debuteerde op 18 maart 2007 voor FC Groningen in de met 1-1 gelijkgespeelde thuiswedstrijd tegen FC Twente. Veel plezier beleefde de Almeloër niet aan zijn debuut: al na 17 minuten moest hij zich geblesseerd laten vervangen door Bas Roorda.

 

Hij kwam tot nu toe zoals gezegd tot 53 competitiewedstrijden voor de FC en verdedigde verder het doel tijdens acht play-offwedstrijden, drie bekerduels en twee Europa Cup-potten, te weten de goddelijke dubbele confrontatie met Fiorentina. Van Loo's beste seizoen was het seizoen 2007-2008, toen hij alle wedstrijden van begin tot eind keepte en werkelijk geen minuut miste. Na dit seizoen moest hij het stokje als basiskeeper overdragen aan Luciano da Silva.

 

Wij zijn blij met Van Loo als betrouwbare stand-in voor Luciano, een rol die Van Loo positief en zonder morren vervult. Luciano blijkt redelijk blessuregevoelig te zijn en Van Loo staat er als hij er moet staan. Het siert Van Loo dat hij achter Luciano is blijven staan vanaf het moment dat de Braziliaan de concurrentieslag voor zich besliste, dit heeft Luciano zonder twijfel vertrouwen gegeven. Luciano kan nog veel leren van Van Loo en Ruud Hesp, de keepertrainer van zowel het Nederlands Elftal als FC  Groningen. We hopen dan ook van harte dat Brian het contractvoorstel van FC Groningen op korte termijn zal accepteren.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.