Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

442 gasten online

"Henk Bos tekent éénjarig contract met FC Groningen; Arjen Hagenauw stroomt door naar eerste elftal"

De van een kruisbandblessure herstellende Henk Bos zet binnenkort zijn handtekening onder een nieuw éénjarig contract met FC Groningen, zo bericht Wim Masker in de Groninger Gezinsbode. Het huidige contract met 'Henkie' loopt tot medio 2014; FC Groningen heeft de optie om de verbintenis te verlengen niet gelicht. Dit zal betekenen dat het nieuwe contract van Bos soberder zal zijn dan de huidige verbintenis. Masker schrijft bovendien dat het in de lijn der verwachtingen ligt dat Arjen Hagenauw, spits van Jong FC Groningen, zal doorstromen naar het eerste elftal.

 

Vier spelers van FC Groningen A1, die nu nog eerstejaars A-junior zijn, zullen mogelijk vervroegd doorstromen naar Jong FC Groningen: Roland Baas, Keziah Veendorp, Willem Gootjes en Kasper Oldenburger. Zij zullen het eerste deel van de voorbereiding van het eerste elftal meetrainen, net als de belofenspelers die nog een doorlopend contract hebben (Noureddine Boutzamar, Arjen Hagenauw, Ron Janzen en Burak Saban), nieuwe beloftenaanwinst Jeroen Gies en de vier tweedejaars A-junioren Wieger Sietsma, Desevio Payne, Glenn Bijl en Jafar Arias.

 

Vier van de tien huidige tweedejaars A-junioren zullen doorstromen naar de beloften: Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Desevio Payne en Jafar Arias.

 

"Kevin Mennega (Jong FC Groningen) op stage bij Jong PEC Zwolle"

Kevin Mennega, één van de huidige beloftenspelers van wie FC Groningen afscheid neemt, mag bij Jong PEC Zwolle een stage afwerken, zo meldt De Stentor.

FC Groningen wil komend seizoen met een 22-koppige A-selectie werken, waarvan er inmiddels 19 contractueel vastliggen: 

 

Doel (2): Bizot, Van der Lei

Verdediging (7): Bakker, Ekong, Hateboer, Kappelhof, Magnasco, Wijnaldum, Botteghin

Middenveld (8): Ben Moussa, Hiariej, De Leeuw, Lindgren, Van der Velden, Chery, Van Nieff, Van Moorsel

Aanval (2): Kostic, Zeefuik

 

Nog niet meegenomen in bovenstaande opsomming (status nog niet 100% zeker):

Adorjan, Bos, Burnet, Kieftenbeld

 

De selectie van Jong FC Groningen bestaat inmiddels uit de volgende negen spelers (Hagenauw vooralsnog bij Jong FC Groningen ingedeeld):

 

Doel (2): Gies (nu Werder Bremen U21), Sietsma (nu 2ejaars A1)

Verdediging (3): Bijl (nu 2e jaars A1), Janzen, Payne (nu 2ejaars A1)

Middenveld (2): Boutzamar, Saban

Aanval (2): Arias (nu 2ejaars A1), Hagenauw

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.